Feestelijke opening vernieuwd Eikendonk

Foto: Waalwijk.nieuws.nl Balkenende Media

WAALWIJK – Na een periode van tien jaar bouwen en verbouwen heeft de transformatie van Eikendonk haar hoogtepunt bereikt. Met de fraaie nieuwe entree en de glazen verbindingsgang omringd door groen is het plaatje compleet en krijgt Eikendonk de sfeer en de allure die het verdient: een modern, open en warm huis.

De heer Weterings, één van de bewoners van Eikendonk, luidde samen met voorzitter Raad van Bestuur John Moolenschot de bel door een klap te geven op de kop van Jut; het startsein voor een feestelijke middag voor bewoners, vrijwilligers, medewerkers en genodigden.

Grootschalige transformatie

Om de hoek van de Drunenseweg, aan de Eikendonklaan, in Waalwijk verrijst de nieuwe entree van Eikendonk. Met behulp van een markante glazen gang omsloten door veel groen is de verbinding gelegd tussen de verschillende vernieuwde woonruimtes en faciliteiten voor bewoners en revalidanten. Een periode van bouwen en verbouwen bereikt hiermee een hoogtepunt. Locatiemanager Frans Korf: “Vanaf het begin hebben we een open en gastvrij thuis voor bewoners en revalidanten voor ogen. Al jaren doen we ons uiterste best dat bewoners en revalidanten hier prettig wonen en leven, en nu komt door de nieuwe en ruime appartementen, de vernieuwde gemeenschappelijke ruimtes en de groene verbindingen alles samen.”

Feestelijke opening

Hoog tijd om de periode van bouwen en verbouwen af te sluiten met een feest, speciaal voor alle bewoners, revalidanten, medewerkers, vrijwilligers en gasten. De heer Weterings gaf het startsein door de naam van het nieuwe gebouw ‘Acacia’ te onthullen. Met een klap op de kop van Jut kon de feestelijke middag in de sfeer van een nostalgische kermis beginnen. Een ritje in de draaimolen, een poffertjeskraam, een suikerspinautomaat, aan niks mocht het vandaag ontbreken om er een fantastische en memorabele dag voor alle betrokkenen van te maken.

Gespecialiseerde zorg

John Moolenschot: “ Misschien leeft bij veel Waalwijkers nog het beeld van het ‘oude’ gesloten Eikendonk aan de rand van Waalwijk. Met de komst van appartementencomplex De Waard en de grootschalige verbouwing staat Eikendonk veel meer in verbinding met de omgeving en alles wat in Waalwijk gebeurt. Het is fijn wonen en we hebben de expertise in huis voor mensen met dementie, Parkinson, somatische (lichamelijke) beperkingen en revalidatie na bijvoorbeeld een hersenbloeding. De zorgondersteuning is breed, al gaat het ons boven alles om dat mensen hier plezierig kunnen wonen en leven waar wij bij kunnen ondersteunen.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden