Berichten uit Waspik (week 16)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 16 – 2019

Lezing Sixties

WASPIK – Heemkundekring Op ’t Goede Spoor uit Waspik organiseert op donderdag 18 april een lezing in buurthuis ’t Schooltje in Waspik. De lezing wordt gehouden door Kitty de Leeuw. Zij vertelt over jongerenculturen in Brabant in de jaren zestig. De lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor leden van de heemkundekring; niet-leden betalen 3,50 euro.

Mamacafé Waspik

WASPIK – Mamacafé Waspik is een initiatief om ouders en jonge kinderen samen te brengen. Het is een maandelijks samenkomen met een wisselend thema of activiteit. Vrijdag 19 april komt er om 10.00 uur een muziekdocente van Kunstencentrum Waalwijk voor een workshop Peuterdans. Het Mamacafé is elke derde vrijdag van de maand open van 10.00 tot 11.30 uur in Den Bolder in Waspik. Voor de (grotere) kinderen is er volop speelgoed. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Ook ouders en kinderen van omliggende plaatsen zijn welkom.

Lenteconcert

WASPIK – Den Bolder Blaasconcerten houdt op dinsdag 23 april een Lenteconcert in Den Bolder in Waspik. Aan het concert werken mee Pro Musica uit Etten-Leur onder leiding van Ton Wijngaards en Entre Nous uit Teteringen onder leiding van Ad de Klijn. De middag begint om 14.00 uur; de toegang is gratis. Meer info op www.denbolder.nl.

Wandelen in Waspik

WASPIK – Onder de noemer ‘Wandelen in Waspik’ wordt er op woensdag 24 april vanaf 10.30 uur gewandeld in en rond Waspik. Start- en eindpunt zijn Den Bolder. Er wordt afhankelijk van de deelnemers vooraf afgestemd hoe lang de route wordt. Indien gewenst kunnen deelnemers na afloop aanschuiven bij de Soepgroep in Den Bolder waar ze voor 0,50 euro soep met brood kunnen nuttigen.

Oud papier

WASPIK – Zaterdag 20 april gaan vrijwilligers van de Nederlands Hervormde Kerk weer op pad om oud papier op te halen in Waspik. Vanaf 8.30 uur zal de speciale vrachtwagen het dorp doorkruisen om papier dat aan straat is gezet mee te nemen. De opbrengst van deze maandelijkse actie is een belangrijke bron van inkomsten voor de kerk.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 21 april een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Van Kapel uit Waspik.

Koningsdag

WASPIK – Op zaterdag 27 april beginnen de activiteiten van Koningsdag in Waspik om 08.00 uur met het luiden van de klokken. Om 10.15 uur is het vertrek van de versierde fietsen- en karrentocht bij de vijver in de Binnenbijster, gevolgd door de aubade met de harmonie bij het Binnenhof. Er worden om het milieu te sparen geen ballonnen opgelaten, maar een bellenblaasfestijn gehouden. Daarna is er een vrijmarkt op het Dorpsplein met een oranje Rad van Fortuin, spelletjes, schminken en ballonfiguren vouwen met aansluitend een fietspuzzeltocht. Voor de senioren in De Stroming is er een middag met muziek van accordeon-duo Just Together. Meer informatie op www.oranje-waspik.nl.

Dance the night away

WASPIK – Op vrijdag 26 april wordt in Den Bolder in Waspik voor de eerste keer Dance the night away georganiseerd. Een aantal zangers en zangeressen zullen disco-liedjes zingen uit de jaren 60, 70 en 80. DJ Pim zorgt voor de overige muzikale invulling. De avond begint om 20.30 uur; de zaal gaat open om 20.00 uur. Kaarten zijn te reserveren à 9 euro via www.denbolder.nl.

Vacature voor assistent trainer-coach vv Waspik

WASPIK – Voor het komend seizoen is voetbalvereniging Waspik op zoek naar een gedreven assistent trainer-coach voor de selectie. Samen met hoofdtrainer Eugène van der Heijden is de trainer-coach verantwoordelijk voor de trainingen op dinsdag en donderdag en het begeleiden en coachen van het tweede elftal op zondag. Kandidaten kunnen voor verdere informatie contact opnemen met Jan Fitters via tel. 06-39271937 of mail: [email protected].

Garagesale

WASPIK – Op zaterdag 18 mei wordt er in Waspik van 09.00 uur tot 16.00 uur een Garagesale gehouden. Naar verwachting zestig adressen doen mee aan de verkoop, waarbij ze gebruikte spullen vanuit de garage of oprit te koop aanbieden. Opgeven als deelnemer kan tot 20 mei door een mail te sturen naar [email protected]. Deelname bedraagt 2,50 euro; de opbrengst gaat naar een goed doel.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden