Fotowedstrijd GOWaalwijk! Doe jij ook mee? Huis van Waalwijk neemt initiatief

Foto: GO Waalwijk

Wie maakt de mooiste actiefoto van zijn dochter of zoon die met sport- of kunstbeoefening bezig is? Wie maakt een prachtige foto, vol passie, van een sportende, dansende of zingende tante of opa?

Het Huis van Waalwijk nodigt iedereen uit om foto’s in te sturen van een familielid, jong of oud, dat bezig is met sport of culturele activiteit. In samenwerking met Centrummanagement Waalwijk en de winkeliers in het centrum van Waalwijk zullen de mooiste foto’s de hele maand september een plek krijgen in de etalages in het centrum van Waalwijk en in het Huis van Waalwijk. In juni maakt een deskundige jury, bestaande uit de fotografen Luuk Aarts en Piet Pulles, alsmede de beeldend kunstenaar Maria Klerx een selectie.

De jury selecteert niet zozeer op de technische kwaliteiten van de fotograaf of het gebruikte materiaal, maar meer op het moment dat is vastgelegd. Het gaat om het verbeelden van passie, concentratie, actie, emotie, kracht, beweging en timing. Foto’s moeten digitaal, als JPG-bestand, aangeleverd worden via [email protected]. Iedere deelnemers kan maximaal drie foto’s insturen. Inzenden kan t/m vrijdag 21 juni. Omdat de foto’s bij publicatie worden uitvergroot, mag het bestandsformaat niet te klein zijn. Bij voorkeur minimaal 3 MB, maar liefst meer. Alle deelnemers aan de fotowedstrijd ontvangen in de vanzelf nader bericht. Na afloop van de winkeletalage-expositie ontvangen de inzenders van de geselecteerde werken de geëxposeerde afdruk van hun foto. De eersteprijswinnaar ontvangt bovendien een workshop of cursus naar keuze bij Kunstencentrum Waalwijk met een minimale waarde van € 150.

Sport- en cultuurevenement en expositie

De fotowedstrijd maakt deel uit van meer GOWaalwijk-activiteiten die eind augustus en begin september plaatsvinden. Naast de fotoroute in de binnenstad is er een Sport- en Cultuurevenement op zondag 25 augustus op en rond het Raadhuisplein en in de Stadstuin tegenover de Hooisteeg. In het Huis van Waalwijk komt een veelzijdige expositie met werk van kunstenaars uit Waalwijk en omgeving, geïnspireerd op sporters van naam, uit heden en verleden, afkomstig van of wonend in de Langstraat.

Bron: Go Waalwijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen