Ladies’ Circle De Leest brengt bijna € 1700 bijeen voor NF

De actie van Ladies’ Circle De Leest voor Stichting Neurofibromatose leverde € 1.686,20 op
Foto: Ladies’ Circle De Leest

Met het event Movies4Good bracht serviceclub Ladies’ Circle De Leest het bedrag van € 1.686,20 bijeen voor Stichting Neurofibromatose (NF). De stichting draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en genezing van NF.

Tijdens Movies4Good (diner en film in samenwerking met Theater in het Klavier / Bij Anton in Kaatsheuvel) vertelde een moeder van een 7-jarig NF-patiëntje over de impact die Neurofibromatose heeft. “Het is aandoening met heel veel symptomen, waarbij je niet weet wanneer ze zich openbaren. Het is dus leven met veel onzekerheid. Kenmerkend zijn kleine en grote tumoren die op de huid en dieper in het lichaam zitten. Deze kunnen onder andere botvergroeiingen, blindheid en kanker veroorzaken. Ook een verstandelijke beperking, autisme, depressiviteit, slechte motoriek… met NF kun je het allemaal krijgen. NF is nog niet te genezen, er is nog geen medicijn. Bij ons zoontje zijn recent fibromen in zijn hele romp en benen geconstateerd; eerder is hij geopereerd aan zijn hoofd. Hij krijgt nu medicatie tegen de pijn, meer is er nog niet te doen.”

Ladies’ Circle-voorzitter Marga Huis in ’t Veld: “Samen met alle Ladies’ Circles in Nederland zetten wij ons in voor dit goede doel. In Nederland krijgen zo’n 1 op de 3000 mensen NF en het is daarmee ‘de grootste kleine ziekte’. Samen hopen we een verschil te kunnen maken; onze cheque van bijna 1700 euro draagt weer een beetje bij.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden