Eva Kolsteren (16) winnaar Wim Suermondt Popprijs 2019

Winnaar Eva
Foto: KCW

WAALWIJK – Afgelopen zondagmiddag werd de 16-jarige Eva Kolsteren uit Waalwijk in Jongerencentrum De Tavenu de winnaar van de Wim Suermondt Prijs 2019. De talentvolle singer-songwriter ontving uit handen van Francesco van Mierlo (directeur van Kunstencentrum Waalwijk) een cheque ter waarde van 350 euro, te besteden aan talentontwikkeling.

Eva nam het op tegen de jonge meidenband Green Vibes en de pop- en rockbands Stedy en United We Stand. Eva wist indruk op de jury te maken met haar zelfgeschreven liedjes, podiumpresentatie, teksten en fraaie zang. De jury bestond uit Francesco van Mierlo en KCW Popschool docenten Tessa Hendrikx en Kris van Son.

De Wim Suermondtprijs, zo’n negen jaar geleden in het leven geroepen door Kunstencentrum Waalwijk, is vernoemd naar een van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars in Waalwijk en staat ieder jaar in het teken van een andere discipline: theater, dans, beeldend of muziek. Bij de muziekeditie van 2019 konden alleen popmuzikanten deelnemen tot en met 19 jaar.

Naast de deelnemers traden ook enkele popbandjes van het Kunstencentrum Waalwijk op in De Tavenu.

Ook in een band spelen? Bij Kunstencentrum Waalwijk hoef je daarvoor niet eerst op muziekles. Je kunt meteen beginnen! Meer informatie over activiteiten en cursussen in Kunstencentrum Waalwijk is te vinden op de website: www.kunstencentrumwaalwijk.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden