1000ste operatie met ‘da Vinci XI’ operatierobot in het JBZ

Foto: JBZ

Afgelopen week werd de 1000ste operatie uitgevoerd met ‘da Vinci XI’, de operatierobot van het JBZ. Opereren met een robot is niet nieuw, maar sinds begin 2018 maakt het JBZ gebruik van de meest geavanceerde operatierobot die er is.

Met deze robot kunnen de chirurgen van het JBZ met grote precisie operaties uitvoeren voor middenrifsbreuken en endeldarmkanker. De urologen voeren operaties aan de blaas, prostaat en nieren uit met de robot.

Uroloog Bart Schrier opereert vanaf het eerste uur met de robot in het JBZ en heeft de introductie van de nieuwe robot actief meegemaakt: “De mogelijkheden die de nieuwe robot biedt, zorgen voor een sneller herstel voor onze patiënten. Dat vertaalt zich in een snellere terugkeer naar hun dagelijkse leven. Daar gaat het ons om. Door deze gezondheidswinst en door de voordelen voor operateur en opleiding is de robot niet meer weg te denken.”

Chirurg Emiel Verdaasdonk is trots dat het JBZ voorloper is met de mogelijkheden die de operatierobot geeft: “De robot is uitgerust met een speciale fluorescentie camera, waarmee doorbloedingen en het verloop van bloedvaten nog beter in beeld worden gebracht. Daarnaast zijn beelden tijdens de operatie zeer stabiel, zijn ze sterk uitvergroot en in 3D weergegeven. Daardoor zijn wij met deze robot in staat zeer complexe operaties te doen.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden