Expositie cursisten Kunstencentrum

Foto: KCW

WAALWIJK – Tot en met 19 april is er bij Kunstencentrum Waalwijk de jaarlijkse expositie te bezoeken met werk van cursisten van de afdelingen beeldende kunst en fotografie. Gratis toegang. De tentoonstelling, op alle verdiepingen van het Kunstencentrum, toont een divers palet aan kunststijlen en disciplines. Van analoge fotografie en keramiek tot schilderkunst en beeldhouwen.

Bij binnenkomst ziet u aan de gebogen wand analoge foto’s die ontwikkeld en afgedrukt zijn in De Donkere Kamer van het Kunstencentrum zelf. Met twaalf plekken is het een van de grootste en best uitgeruste doka’s van Nederland. Alle foto’s zijn op ‘ouderwetse’ manier tot stand gekomen. De passie ziet u dan ook terug in elke afdruk. Iets verderop vindt u prachtige werken van de vrije keramiek- en beeldhouwafdeling. De getoonde kunst en design zijn gemaakt tijdens de cursussen Vrije Keramiek, Beeldhouwen en Pottenbakken op de Draaischijf. De individuele keuzes en smaak van de cursisten zijn direct terug te zien in het werk.

Op de 1e verdieping treft u direct een groep fraai geboetseerde koppen. Deze zijn gemaakt tijdens de cursus Portret Boetseren met model, waarin u onder andere leert anders naar het menselijk gezicht te kijken. Ook vindt u hier enkele schilderijen gecreëerd bij de cursus Tekenen en Schilderen. Van deze afdeling vindt u ook (divers) werk op de 2e verdieping.

De expositie is gratis te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.30 uur in het Kunstencentrum aan de Irenestraat 3 in Waalwijk.
Volgend jaar ook uw werk exposeren? Schrijf u dan nu al in voor een van de vele beeldende cursussen op www.kunstencentrumwaalwijk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen