Inschrijving voor Tiny Forest weer geopend

Foto: IVN

Vanaf 18 maart kunnen gemeenten in Brabant zich bij IVN Natuureducatie aanmelden voor het realiseren van drie Tiny Forests; inheemse minibossen, zo groot als een tennisbaan.

Uit de aanmeldingen worden dit voorjaar twaalf partnergemeenten in heel Nederland gekozen waar de minibossen geplant gaan worden samen met scholen, buurtbewoners en IVN. Er zijn nu drie Tiny Forests gerealiseerd en op dit moment nog zeker zestien in wording in Brabant. Gemeenten kunnen zich tot 26 april aanmelden.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos van 200 vierkante meter. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar hier. De bossen stimuleren bovendien biodiversiteit en helpen bij het klimaatbestendig maken van gemeenten.

Doelstellingen

Begin vorig jaar ontving IVN Natuureducatie € 1,85 miljoen van de Nationale Postcode Loterij voor de aanleg van 100 Tiny Forests. In vier jaar tijd wil IVN deze Tiny Forests in Nederland realiseren samen met 24 partnergemeenten. Vorig jaar kwamen er 55 aanmeldingen binnen van gemeenten uit het hele land en ook dit jaar wordt een hoop animo verwacht. Half mei worden er uit alle aanmeldingen twaalf partnergemeenten geselecteerd die drie minibossen gaan aanleggen per gemeente. In november wordt het eerste Tiny Forest geplant, in november 2020 de andere twee.

www.ivn.nl/tinyforest

Cookieinstellingen