Poelepetaote harken alles binnen in jubileumjaar

Foto: Naomi Schellekens (WW-LOZnieuws.nl)

WASPIK – CV Poelepetaote viert dit jaar haar 11-jarig bestaan. Bij het Songfestival twee weken voor carnaval won de groep overtuigend bij de jury en sleepte ze de Jan Kamp Wisseltrofee binnen. Met de optocht afgelopen zondag on Maoneblusserslaand was het niet veel anders: de groep won overtuigend bij zowel de jury als het publiek.

Het is voor kleinere groepen en individuele deelnemers lastig om tegen groet loopgroepen als De Poelepetaote en wagens van CV Krekwakwou en CV Dè Heurt zo op te boksen. Toch maakt elke deelnemer in principe kans op de Maonprijs, de publieksprijs die gedeeltelijk door de publieksjury en gedeeltelijk door het publiek langs de kant wordt bepaald. Dit jaar was er geen twijfel over mogelijk. CV De Poelepetaote wist met haar ballerina act met meer dan dertig levende muziekdoosjes erg veel indruk te maken. Een kroon op het jubileumjaar.

Maar de optocht had meer te bieden. Aangevoerd door de mooie prinsenwagen met daarop Prins Bart de 28e en zijn prinselijke gevolg en de dansmariekes, trok een stoet van 24 creaties van kern Boven naar Beneden. De start was nat, maar desondanks was er veel publiek langs de kant van de straten in Waspik-Boven. Veel kleur zat er meteen in de optocht door Kanaol & Spoor die met een kleurrijke wagen en kinderen verkleed als troetelbeertjes veel kleur gaven aan de optocht. De groep won er de Kinderprijs mee. De eerste wagen die langs kwam, was die van CV Ketel. Veel leden van de groep hebben de afgelopen jaren kinderen gekregen waarvan een deel mee mocht op de wagen. CV Ketel hield een seBEDtikul, maar gaf aan dat er met de kinderen zeker toekomst in de club zit.

De duo’s en kleine groepjes zorgen vaan voor humor in de optocht. Zo waren De Vijfkus met hun carnaval de weg kwijt op weg naar wintersport, hadden de Bandenlappers een vaste band en wisten de twee leden van CV Net wè Aanders hun paarden van steigerplank maar nauwelijks in bedwang te houden. Leuk was ook Proefkonijn Knabbel die als konijn in een hok rond liep door de straten van Maoneblusserslaand; hij won de eerste prijs bij de categorie Volwassenen individueel.

Bij de wagens ging het dit jaar vooral tussen CV Krekwakwou en CV Dè Heurt Zo. Beide clubs zijn pas een paar jaar bezig, maar bouwen al erg groot en professioneel. De wagen van CV Dè Heurt Zo liet een goochelshow zien met veel magie. De groep moest het net afleggen tegen de Spacewagen van CV Krekwakwou die won bij de wagens en de aanmoedigingsprijs ontving. Waspik mag terugkijken op een mooie en kleurrijke optocht waaraan 315 Maoneblussers en Maoneblusserinnen hebben meegedaan. Veel foto’s en de complete uitslag zijn te vinden op Facebook bij Carnaval Waspik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen