Zintuigen geprikkeld tijdens Open Podium’19

Oren en ogen kwam het massaal toegestroomde publiek tekort tijdens het Open Podium van het Willem van Oranje College in Waalwijk. De jaarlijkse talentenshow speelde zich zaterdagavond af in het schoolgebouw waar de aula was omgetoverd tot een concertzaal.

Er werd ingezet met het nummer ‘This is me’ uit de film The Greatest Showman. Een duidelijk statement van solisten, koor en orkest. De solisten konden op deze manier al even wennen aan de spotlights en het publiek warm maken voor wat er nog meer zou komen.

Er volgden optredens van stevige rockbandjes, gevoelige ballads, energieke dans en bekende nummers van o.a. Avicii, Abba, Evanescence en als afsluiting van de eerste helft werd het publiek getrakteerd op ‘Bohemian Rhapsody’. Goed uitgevoerd door de solist, band en het koor, bestaande uit 25 leerlingen. Alle optredens werden aangekondigd door filmpjes, met humor en kunde gemaakt door leerlingen Alex de Bont en Thierry Maasdam.

Door de school werd een Heel Willem Bakt wedstrijd georganiseerd en vanavond kreeg de docent die de beste cake had gebakken de hoofdprijs uitgereikt door Francis, oud-finalist van Heel Holland Bakt. De taarten en cakes werden in de pauze verkocht voor het goede doel en samen met de loterij heeft dit ruim 900 euro opgebracht voor stichting ‘Willem goes Brazil’.

Muziekdocent Annette Faber werd door haar collega’s en leerlingen verrast omdat ze het Open Podium al zeker voor het tiende jaar organiseerde, ze was de tel kwijt. ‘Om dit samen met mijn collega’s en leerlingen te organiseren is altijd weer een hele klus maar ook zo prachtig om dan eindelijk voor publiek te laten zien wat de leerling kan, daar gaat het om! En om dan nu toegezongen te worden, dat had ik niet verwacht, een heel mooi cadeau!’

Ontroering brachten ook de meiden die met hun vader optraden en het optreden van Dysine Axwijk die door het zingen van het Surinaamse lied ‘Switi Sranan’ haar vader een speciale ode bracht. Maar ook Danielle van Steenis greep het publiek met haar solodans op de muziek van ‘His daughter’.

De avond werd afgesloten met een ‘Tribute to Aretha Franklin’ waarin klassiekers als Think, Say a Little Prayer en Respect voorbijkwamen. Een prachtige afsluiter voor het publiek door alle 75 leerlingen die deze avond meespeelden, zongen en dansten en achter de schermen meewerkten.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Binnenkort start de WaalwijkApp (iOSAndroid) met een spaarprogramma voor gratis producten. Blijf op de hoogte door de WaalwijkApp facebookpagina te liken.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen