Bakkerij Pim staat in de finale van Het lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Foto: Bakker Pim

Ook dit jaar is Omroep Brabant weer fanatiek op zoek naar Het lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Dit jaar is de 23ste keer dat deze competitie wordt georganiseerd.

De deelnemers konden zich aanmelden, en worden onderverdeeld in 4 verschillende groepen: Ambachtelijke bakkers en slagers, leerlingen van VMBO-vakscholen, leerlingen van MBO-vakscholen en thuisbakkers. De worstenbroodjes van de deelnemers uit de categorie voor ambachtelijke bakkers en slagers worden voor een deel beoordeeld door mystery shoppers, waardoor de worstenbroodjes die dagelijks worden verkocht in de winkel ook worden meegenomen.

In 2019 doet Ben van Haren, eigenaar van Bakkerij Pim uit Waalwijk, voor het eerst mee aan deze wedstrijd. Ben nam op zeer jonge leeftijd de bakkerij van zijn vader Pim over, nadat Pim overleed. Sinds dat moment heeft Ben de verantwoordelijkheid op zich genomen, en op indrukwekkende wijze de bakkerij draaiende gehouden. Met behulp van moeder Irma en meer recentelijk van zijn vrouw Tamarah, houdt Ben de kwaliteit waar zijn vaste klanten aan gewent zijn op hoog niveau.

Nu 6 jaar later, staat Ben, bij zijn allereerste poging, in de finale van deze prestigieuze competitie. Hij moet het in deze finale opnemen tegen 10 andere professionele bakkers en slagers. Hoewel zijn tegenstanders meer ervaring met zich meenemen, heeft Ben een geschiedenis in het overtreffen van ieders verwachtingen. Op woensdag 27 maart zal de uitslag van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bekend worden gemaakt. Ben zal ongetwijfeld alles op alles zetten om deze finale te winnen, ook al is zijn plaatsing voor de finale al ruim voldoende reden om trots te zijn.

Tekst: Robin Nagel


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Binnenkort start de WaalwijkApp (iOSAndroid) met een spaarprogramma voor gratis producten. Blijf op de hoogte door de WaalwijkApp facebookpagina te liken.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen