Berichten uit Waspik (week 9)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 9 – 2019

Inschrijven optocht

WASPIK – Inschrijving voor de optocht die op zondag 3 maart door de Waspikse straten trekt, kan tot donderdag 28 februari 18.00 uur. Via de website van Stichting Jeugdcarnaval Waspik is het inschrijfformulier te downloaden. Mensen die geen internet hebben, kunnen contact opnemen met Bart Zijlmans: tel. 0416-311260. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Programma carnaval Waspik

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik heeft van vrijdagavond 1 maart tot dinsdagavond 5 maart een vol programma met carnavalsactiviteiten in Den Bolder in Waspik. Het complete programma is te vinden op www.carnavalwaspik.nl.

Waspik op z’n best

WASPIK – De talentenshow Waspik’s got Talent op zaterdagmiddag met carnaval krijgt in Waspik dit jaar extra cachet. Op zaterdag 2 maart vindt de eerste editie van Waspik op z’n best plaats. Verschil is dat niet alleen kinderen, maar ook hele gezinnen mee kunnen doen; optredens van alleen volwassenen zijn niet toegestaan. Er kan gezongen en gedanst worden, maar ook andere acts zijn mogelijk. Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected] Er is plaats voor vijftien optredens. Deelname is gratis. De winnaar mag een middag geheel verzorgd taarten gaan bakken bij Patisserie Corné.

Stichting Jeugdcarnaval Waspik werkt met voorverkoop munten

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik organiseert de algemene carnavalsactiviteiten in Waspik (Maoneblusserslaand). Op vrijdag 1 maart kunnen mensen tussen 19.00 uur en 21.00 uur munten kopen bij Den Bolder in Waspik tegen een voordelig tarief (2,10 euro); de normale prijs tijdens carnaval is 2,20 euro. Naast het financiële voordeel is een groot voordeel dat mensen tijdens carnaval niet in de rij hoeven te staan. Pinnen is tijdens deze voorverkoop mogelijk. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Carnavals-ID

WASPIK – Tijdens carnaval worden er in Den Bolder in Waspik dagelijks discoavonden georganiseerd voor jeugd vanaf groep 6 tot en met 15 jaar. Om te zorgen dat alleen jeugd van deze leeftijd binnenkomt, gaat de organiserende Stichting Jeugdcarnaval Waspik weer werken met carnavals-ID pasjes. Jeugd kan zo’n pasje op vrijdag 1 maart tussen 19.00 uur en 21.00 uur in Den Bolder in gratis laten maken. Ze dienen een pasfoto en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Naast dit pasje kan jeugd toegang krijgen tot de disco met een eigen legitimatiebewijs of een bewijs van inschrijving op het paspoort van de ouders. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Publieksjurering Waspik

WASPIK – Tijdens de optocht op zondag 3 maart vanaf 13.11 uur in Waspik kan het publiek weer mee bepalen wie de winnaar van de Maonprijs (publieksprijs) wordt. Er zal een aantal formulieren worden uitgedeeld aan toeschouwers; mensen die een formulier ontvangen kunnen hun favoriet omcirkelen. Aan het einde van de optocht worden de formulieren weer verzameld. De Maonprijs is een combinatie van de publieksjury en het publiek.

CD Songfestival

WASPIK – Van alle deelnemers die hebben opgetreden tijdens het Songfestival dat Stichting Jeugdcarnaval Waspik op zaterdag 16 februari organiseerde, is een CD gemaakt. Het schijfje met daarop de zestien nummers is te koop voor 11 euro in Waspik bij Slagerij Snels en ’t Carmelietje. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Dolle Daauwelèrs Dinsdag

WASPIK – CB De Daauwelèrs bestaat 11 jaar en viert haar jubileum op dinsdag 5 maart vanaf 13.30 uur bij Hieriest in Waspik. Er zijn tal van leuke activiteiten. De opbrengst van de middag gaat naar het Opleidingsfonds van Samen Top. Toegang en deelname bedragen 2 euro.

Carmelietje

WASPIK – Café ’t Carmelietje in Waspik heeft een feestprogramma tijdens carnaval. Op zondag 3 maart is er vanaf 15.00 uur feest met party DJ Robin. Voor de kinderen zijn er een springkussen, gratis ranja en pannenkoeken. Maandag 4 maart is het kroegentocht met vanaf 11.00 uur DJ Stefan. Informatie is te vinden op www.carmelietje.nl.

Ouwe Haven

WASPIK – Café d’Ouwe Haven in Waspik heeft tijdens carnaval elke dag een activiteit. Op zaterdag 2 maart verzorgt DJ Ruud vanaf 20.00 uur de muziek. De dag erna is het ’s middags optocht kijken met CV Agge mar leut ’t; ‘s avonds draait DJ Arii vanaf 20.00 uur. Maandag 4 maart is het kroegentocht met DJ Arii en vanaf 20.00 uur is er muziek van DJ Jim Vane. Dinsdag is er vanaf 14.00 uur een Duitse middag met DJ Snev. Carnaval wordt dinsdag vanaf 20.00 uur afgesloten met DJ’s Arii en Jim Vane. De toegang is gratis met geldig ID.

Hieriest

WASPIK – Eetcafé Hieriest in Waspik heeft tijdens carnaval elke dag een activiteit. Op vrijdag 1 maart is het Bouwersbal van CV Dè Heurt Zo vanaf 20.00 uur. Op zaterdag 2 maart verzorgt DJ Pim vanaf 20.00 uur de muziek. De dag erna is het ’s middags optocht kijken met muziek van DJ Jan de Vries. Maandag 4 maart is het om 09.00 uur de start van de Waspikse kroegentocht met vanaf 18.00 uur DJ Pim. Dinsdag is het afsluiting met ’s middags vanaf 13.30 uur de Dolle Daauwelèrs Dinsdag (toegang 2 euro) en vanaf 20.00 uur DJ Jan de Vries. De toegang is steeds gratis.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 24 februari een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Van Kapel uit Waspik.

Lezing Russische Revolutie

WASPIK – Heemkundekring Op ’t Goede Spoor uit Waspik organiseert op dinsdag 12 maart een lezing in buurthuis ’t Schooltje in Waspik. De lezing wordt gehouden door de Drunense taalkundige Yoïn van Spijk. Hij vertelt over het dialect in de Langstraat en wat daar van over blijft. Waspikker Jan Boons zingt liedjes in Waspik dialect. De lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor leden van de heemkundekring; niet-leden betalen 3,50 euro.

Toneelgroep Strik

WASPIK – Toneelgroep Strik is bezig met de voorbereidingen voor haar nieuwe voorstelling ‘Ja hoor, daar gaan we weer’. De voorstelling wordt vier keer opgevoerd in buurthuis ’t Schooltje en wel op zaterdag 16 maart om 20.00 uur, zondag 17 maart om 14.30 uur, zaterdag 23 maart om 20.00 uur en zondag 24 maart om 14.30 uur. Kaarten zijn à 5 euro te reserveren via [email protected] of tel. 0416-311792.

Opschoondag

WASPIK – Stichting Platform Waspik organiseert in samenwerking met de gemeente Waalwijk op zaterdag 23 maart een Opschoondag in Waspik. De dag wordt gehouden in het kader van de nationale week van Nederland Schoon. Om 09.00 uur wordt er vanuit de Dorpsboerderij gestart om zwerfvuil op te gaan ruimen. Rond 11.30 uur moet alles klaar zijn en is er drinken en wat te eten voor de vrijwilligers. Mensen die mee willen helpen kunnen zich aanmelden bij Johan de Hond: tel. 06-49803888 of mail [email protected].

JeugdKwizz Waspik

WASPIK – Het nieuwe initiatief JeugdKwizz Waspik wordt gehouden op zaterdagmiddag 18 mei. Teams van jongens en meiden van 8 tot en met 13 jaar gaan de strijd met elkaar aan met vragen en opdrachten door het hele dorp. Per team mogen maximaal twee ouders als begeleiding meedoen. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 26 mei in Den Bolder. Teams van minimaal 10 en maximaal 15 deelnemers kunnen zich tot 31 maart voor 10 euro aanmelden via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden