Hoe maken we het centrum van Waalwijk leuker en beter?

Foto: Waalwijk.nieuws.nl Balkenende Media

WAALWIJK – Het centrum van Waalwijk moet aantrekkelijker worden voor de consument en andere bezoekers. Maar hoe moet dat dan gebeuren? Om een antwoord te krijgen op die vraag hebben Centrummanagement Waalwijk, VVO De Els en Winkeliersvereniging De Els het Amsterdamse bureau WYNE Strategy & Innovation in de arm genomen. Dit adviesbureau adviseert en begeleidt deze drie partijen bij het revitaliseren en aantrekkelijker maken van het Waalwijkse stadshart.

Om goede plannen te kunnen maken is het belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van het functioneren van het centrum. “We willen bijvoorbeeld graag weten waarom mensen het centrum van Waalwijk bezoeken en hoe ze dit bezoek ervaren”, zegt Tony Wijntuin van bureau WYNE Strategy & Innovation. “Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar hun wensen en ideeën voor een beter en leuker centrum.” Om dit alles inzichtelijk te krijgen, houdt WYNE de komende weken een breed bezoekersonderzoek. Dat gebeurt online en door middel van straatinterviews. De straatinterviews hebben plaats op zaterdag 16 februari en woensdag 20 februari. Online deelnemen kan via de link https://goo.gl/forms/ZRkdNsbIe6HD4MRg2. Onder de deelnemers die hun mailadres achterlaten worden enkele lunchbonnen verloot.

Wijntuin: “Hoe meer bezoekers aan het onderzoek deelnemen des te beter zal het beeld zijn dat wij krijgen van het centrum van Waalwijk en des te meer aanknopingspunten zullen er dan boven komen drijven om werk te maken van een vitaal en aantrekkelijk centrum met een gevarieerd aanbod aan winkels, horeca en overige voorzieningen. Een aanbod dat aansluit op de behoeften, nu en in de toekomst.” WYNE zal zich niet alleen bezighouden met revitaliseringsplannen, maar ook met de acquisitie van winkels die zich in het Waalwijkse centrum willen vestigen. De activiteiten van WYNE sluiten aan bij de Centrumvisie Waalwijk, die de gemeenteraad in 2017 heeft vastgesteld. De kosten worden betaald door de drie genoemde partijen en de gemeente Waalwijk. De eerste resultaten worden in april gepresenteerd.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Of kies voor de Waalwijk App (iOSAndroid). Voor meer info KLIK HIER
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen