Berichten uit Waspik (week 6)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 6 – 2019

Open Dagen

WASPIK – Basisschool De Veste uit Waspik houdt op zaterdag 9 februari van 10.00 uur tot 12.00 uur en op woensdag 13 februari van 09.00 uur tot 11.30 uur een open dag. Geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen in de klassen waar ze indien gewenst uitleg krijgen over de manier van lesgeven. Mensen die graag een rondleiding willen maar die niet op de open dagen kunnen komen, kunnen een afspraak maken via tel. 0416-315000. Op De Veste ontwikkelen kinderen zich in een vertrouwde omgeving met veel aandacht voor het individu. Meer informatie is te vinden op www.bsdeveste.nl.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 10 februari een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Kortleve uit Veenendaal.

Waspik op z’n best

WASPIK – De talentenshow Waspik’s got Talent op zaterdagmiddag met carnaval krijgt in Waspik dit jaar extra cachet. Op zaterdag 2 maart vindt de eerste editie van Waspik op z’n best plaats. Verschil is dat niet alleen kinderen, maar ook hele gezinnen mee kunnen doen; optredens van alleen volwassenen zijn niet toegestaan. Er kan gezongen en gedanst worden, maar ook andere acts zijn mogelijk. Aanmelden kan tot 15 februari door een mail te sturen naar [email protected]. Er is plaats voor vijftien optredens. Deelname is gratis. De winnaar mag een middag geheel verzorgd taarten gaan bakken bij Patisserie Corné.

Songfestival

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik organiseert op zaterdag 16 februari het jaarlijkse Songfestival in Den Bolder in Waspik. Kaarten voor deze 27e editie zijn voor 5 euro te reserveren via [email protected] of te koop op de adressen Lijsterbesstraat 9 en Schoolstraat 13 in Waspik. De avond begint om 20.00 uur. Toegang is vanaf 16 jaar; er wordt een streng deurbeleid gevoerd met betrekking tot het alcoholbeleid voor 16- en 17-jarigen. Een geldig legitimatiebewijs is voor deze doelgroep dan ook verplicht.

Carnavalsbal

WASPIK – Carnavalsvereniging De Neefjes organiseert op zaterdag 23 februari in samenwerking met buurthuis ’t Schooltje in Waspik een carnavalsmiddag voor mensen met een beperking. De middag in ’t Schooltje met als thema ’Haddum Deur?’ duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur; iedereen is welkom en de toegang is gratis. Er is carnavalsmuziek van een DJ en er is live muziek.

Galerie Den Bolder

WASPIK – In Galerie Den Bolder is tot 27 februari een expositie te zien van werken van Lya van Irsel en Greta van Schooten. Van Irsel exposeert met werken in het thema Bomen; Van Schooten laat keramische werken zien. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder.

Bonte avond

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik organiseert in samenwerking met De Stroming op vrijdag 1 maart een carnavalsavond voor 65-plussers uit het dorp. Het is de vijfde keer dat de avond plaats vindt met medewerking van muzikanten en zangers. Thema dit jaar is Tirol. Gezien de te verwachten drukte raadt de organisatie aan om kaarten voor 5 euro te kopen bij de receptie van De Stroming. De avond begint om 19.00 uur.

Inschrijven optocht

WASPIK – De inschrijving voor de optocht die op zondag 3 maart door de Waspikse straten trekt, is gestart. Via de website van Stichting Jeugdcarnaval Waspik is het inschrijfformulier te downloaden. Mensen die geen internet hebben, kunnen contact opnemen met Bart Zijlmans: tel. 0416-311260. Inschrijven kan tot donderdag 28 februari 18.00 uur. Meer informatie: www.carnavalwaspik.nl.

Opschoondag

WASPIK – Stichting Platform Waspik organiseert in samenwerking met de gemeente Waalwijk op zaterdag 23 maart een opschoondag in Waspik. De dag wordt gehouden in het kader van de nationale week van Nederland Schoon. Om 09.00 uur wordt er vanuit de Dorpsboerderij gestart om zwerfvuil op te gaan ruimen. Rond 11.30 uur moet alles klaar zijn en is er drinken en wat te eten voor de vrijwilligers. Mensen die mee willen helpen kunnen zich aanmelden bij Johan de Hond: tel. 06-49803888 of mail [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden