VV NEO’25 opent 2019 met gelijkspel tegen SV Capelle

Op zaterdagmiddag 19 januari 2019 kwam VV NEO’25 voor het eerst in competitieverband in actie. Na een wisselvallige voorbereiding op de tweede seizoenshelft, met één overwinning op RWB en één nederlaag tegen OVC’26, stond er meteen een wedstrijd van formaat op de rol.

De Sprangse manschappen mochten in een heuse dorpenderby de strijd aanbinden met SV Capelle, waar voormalig VV NEO’25 trainer Antoin van Pelt de scepter zwaait. Bij VV NEO’25 ontbraken deze middag wegens uiteenlopende redenen Ruud van Dongen, Kevin Akkermans, Lars van Caem en Giorgio Kerst. In tegenstelling tot de laatste wedstrijd voor de winterstop begonnen Robin Rosenbrand en Joey van Wanrooy vanaf acquit.

In de eerste helft wordt al snel duidelijk dat VV NEO’25 haar spel enigszins aangepast heeft voor de runner-up. SV Capelle heeft hierdoor wel veelvuldig het leder in het bezit, maar weet nauwelijks gevaar te stichten. VV NEO’25 loert op mogelijkheden in de omschakeling, maar mist overtuiging. Hierdoor vallen er nauwelijks gevaarlijke momenten in de beide doelgebieden te noteren. Wel wordt het publiek geamuseerd door een ‘pitch-invader’: een jongeman is door zijn vader uit het oog verloren en betreedt het speelveld, wat uiteraard tot veel hilariteit leidt. Een aderlating voor SV Capelle is het vroege uitvallen van Ralf Knops. Bij VV NEO’25 moet Joey van Wanrooy, die tot dan toe een puike partij speelde, met een op het oog lelijke schouderblessure het strijdperk verlaten. Voor hem verschijnt Mitch Soffner binnen de lijnen. Op slag van rust gaat Davey van Balkom te hard door op Julian Vos. Arbiter Van Rijswijk toont de dader terecht een gele prent. Aangezien Van Balkom al geel op zak had voor een eerdere overtreding op Joey van Wanrooy, mag hij de kleedkamer opzoeken. De 21 overgebleven acteurs doen dat niet veel later ook, met de brilstand op het bord.

Na de pauze weet Julian Vos al snel de 0-1 binnen te werken. Doelman Dennis van Turnhout werkt het leder vanaf zeker zo’n 30 centimeter achter de doellijn weer het veld in, maar dit ontgaat arbiter Van Rijswijk. Toch hoeft VV NEO’25 niet lang te wachten op een goedgekeurde treffer. Het is Laurens Bogers die vanuit een standaardsituatie zijn eerste doelpunt voor de Sprangse hoofdmacht laat noteren. Zo’n 10 minuten na rust weet Julian Vos, zonder meer de uitblinker aan VV NEO’25 zijde, het speeltuig vanaf een meter of 20 snoeihard binnen te werken: 0-2. VV NEO’25 ontsnapt op het uur nog aan een tegentreffer, maar met nog vijfentwintig minuten op de klok doet de gastheer toch wat terug: van afstand passeert Onur Ulusan doelman Sam Brok. SV Capelle ruikt bloed en gaat op zoek naar de gelijkmaker. VV NEO’25 vergeet de voorsprong verder uit te breiden waardoor de spanning lang in de wedstrijd blijft. Men heeft geluk dat arbiter Van Rijswijk een duidelijke handsbal van Nick van Gils binnen het strafschopgebied wegwuift. Achtereenvolgens moeten Nino van Leuveren en Julian Vos het speelveld door fysieke ongemakken verlaten. Voor hen komen respectievelijk Noah van Caem en Peter van Beek binnen de lijnen. Met nog twee minuten op de klok weet SV Capelle toch nog langszij te komen. Jurgen van Selst kapt doelman Brok uit, waarna Mitch Soffner het speeltuig op onfortuinlijke wijze over de doellijn werkt. Beide ploegen moeten genoegen nemen met een 2-2 stand.

Door het gelijkspel consolideert VV NEO’25 de positie in de subtop van de ranglijst. Desondanks zal er lering getrokken dienen te worden uit deze wedstrijd om te voorkomen dat men nogmaals een riante uitgangspositie weggeeft. Volgende week zal er, mits de weersomstandigheden het toelaten, op Sportpark de Gaard aangetreden worden tegen VV Vuren. De wedstrijdleiding zal in handen zijn van de heer Kuijpers.