Is SSC’55 aan inhaalrace begonnen?

Foto: Nol Hoevenaar

Tijdens de winterstop bereidde SSC’55 zich op de doorstart van de competitie voor in het Spaanse Albir. Afgelopen zaterdag kon de formatie van Pierre van Berkel in de thuiswedstrijd tegen naaste concurrent Asperen laten zien in hoeverre deze voorbereiding succesvol is geweest. De geel-zwarten hebben de nodige punten in te halen om uit de onderste regionen weg te komen. Vorig seizoen lukte dat met een wonderbaarlijke inhaalrace.

Het was in de beginfase weer even wennen aan het competitie ritme. In de 4e minuut komt SSC’55 heel goed weg als een inzet van Michiel den Hartog belandt bij Gerard Breider, die vlak voor de doellijn een niet te missen kans op de schoen krijgt, maar de bal toch over het doel weet te plaatsen. Even later verdwijnt een harde schuiver via buitenkant paal naast het SSC’55 doel. De thuisploeg komt beter in de wedstrijd. Een voorzet van Joey van Veldhoven wordt ingegleden door Frank ter Schiphorst, maar doelman Dennis Rooijackers staat goed opgesteld en kan de bal oppakken. In de 21e minuut kopt Erwin v.d. Hoven de bal fraai in het net uit een voorzet van Frank ter Schiphorst en wordt er tevergeefs gejuicht voor de treffer; v.d. Hoven stond buitenspel. Kort hierna heeft ter Schiphorst pech als zijn schot de paal treft. De wedstrijd ontwikkelt zich tot een aantrekkelijk duel, met mogelijkheden aan beide kanten, zij het dat het spelniveau wat te wensen over laat. Na een halfuur trekt SSC’55 weer ten aanval en is het Boyd de Jong die de bal voor het doel brengt. Joey van Veldhoven duikt naar de bal en zet de thuisploeg met een schitterende kopbal op voorsprong, 1-0. Vlak hierna krijgen zowel Boyd de Jong als Erwin v.d. Hoven een uitgelezen kans de voorsprong uit te breiden, maar beiden missen doel. Sinds lange tijd mag SSC’5 weer eens gaan rusten met een voorsprong.

De vreugde is evenwel van korte duur. Vrij snel na de hervatting scoort Asperen uit een diagonaal schot de gelijkmaker, 1-1. SSC’55 wordt gedwongen een tandje bij te zetten. Dit sorteert in de 56e minuut effect als Maarten de Jong vanaf de rechterkant een voorzet plaatst op de ingelopen Boyd de Jong, die weinig moeite heeft de bal in te tikken, 2-1. Hierna is het nog een lange weg naar het eindsignaal en moet SSC’55 alles in het werk stellen om Asperen van zich af te houden. Doelpogingen van Ruben Boet en Tareq Ibrahim kunnen worden verijdeld. Bij tijd en wijle weet SSC’55 via de counter nog enig gevaar te stichten, maar dit leidt vooralsnog niet tot een hogere score. In de slotminuten mag SSC’55 niet klagen als een schot van Asperen op de lat belandt.

Zo weten de geel-zwarten sinds 6 oktober vorig jaar weer een winstpartij bij te schrijven. Een overwinning die over het geheel genomen, vooral door de tomeloze inzet, verdiend is. Of hiermee een kopie van de inhaalrace van vorig seizoen in de maak is, valt te bezien. Vooralsnog staat SSC’55 nu op een met RFC gedeelde laatste stek, zij het dat RFC een wedstrijd minder speelde. Aanstaan zaterdag staat voor SSC’55 de uitwedstrijd tegen koploper Sleeuwijk op het programma. Aanvang 15.00 uur.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Of kies voor de Waalwijk App (iOSAndroid). Voor meer info KLIK HIER
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen