Ladies’ Circle De Leest verrast kinderen voedselbanken met kerstcadeaus

Foto: Ladies’ Circle De Leest

Speciaal voor alle kinderen van gezinnen in Waalwijk, Drunen en Kaatsheuvel die aangewezen zijn op de voedselbank, organiseerde Ladies’ Circle De Leest voor het vierde opeenvolgende jaar een kerstactie. Samen met basisschoolleerlingen in Waalwijk en leerlingen van het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel zijn cadeauwensen van kinderen vervuld.

Afgelopen woensdag was het zover; Ladies’ Circle De Leest overhandigde een enorme berg feestelijk ingepakte kerstcadeautjes aan vertegenwoordigers van de voedselbanken in Waalwijk, Drunen en Kaatsheuvel/Loon op Zand. Kinderen (en hun ouders) van Mikz kinderopvang op Basisschool Besoyen, Juliana van Stolbergschool en Basisschool Villa Vlinderhof en leerlingen van Juliana van Stolbergschool in Waalwijk brachten alle cadeautjes bijeen. Voor het eerst was er ook een bijzondere samenwerking met een middelbare school: leerlingen uit de vierde klassen van het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel doneerden een deel van de opbrengst van hun VHC Pop-Up Store die ze de afgelopen dagen runden aan de kerstactie. Van deze opbrengst zijn cadeaubonnen voor oudere kinderen gekocht.

Voor kinderen, door kinderen

“Gelukkig is het aantal gezinnen dat een beroep doet op de voedselbanken in Waalwijk, Drunen en Kaatsheuvel iets gedaald ten opzichte van vorig jaar, maar de Voedselbanken zijn nog altijd onmisbaar. Arme gezinnen worden vaak zelfs nog armer”, vertelt Marga Huis in ‘t Veld, voorzitter van Ladies’ Circle De Leest. “De kinderen in deze gezinnen hebben het niet makkelijk. Als je ouders het niet breed hebben, zitten kerstcadeautjes er echt niet in. In samenwerking met de voedselbanken vroegen wij de kinderen om hun cadeauwensen op papier te zetten, met een waarde van maximaal 10 euro per cadeau. Alle wensen hingen we in mooi versierde kerst-wensbomen, die we bij drie kinderopvanglocaties van Mikz en op de Juliana van Stolbergschool in Waalwijk plaatsten. Al binnen enkele dagen waren álle wenskaartjes uit de bomen gehaald.” Het resulteert in een fantastisch resultaat: de ladies kunnen alle kinderen blij maken. Marga: “Voorgaande jaren merkten we dat kinderen tussen 12 en 18 jaar het liefst een cadeaubon krijgen. Kinderen in de basisschoolleeftijd vinden dat niet zo leuk om te geven, liever geven zij speelgoed cadeau. Dankzij de inzet van de leerlingen van het Van Haestrechtcollege kunnen we de oudere kinderen blijmaken met cadeaubonnen. Het is hartverwarmend om te zien hoe kinderen zich voor andere kinderen willen inzetten. Dank aan iedereen die hieraan bijdroeg!”

Over Ladies’ Circle De Leest

Ladies’ Circle De Leest bestaat uit zestien vrouwelijke professionals uit de Langstraat. In vriendschap verbonden richten zij zich al tien jaar op service door het ondersteunen van goede doelen, met geld en ook met daden. Hiervoor organiseren ze evenementen en vinden er door het jaar heen allerlei acties plaats. Ladies’ Circle De Leest is tevens initiatiefnemer van het PlonsFonds, dat geld inzamelt om zwemlessen mogelijk te maken voor kinderen die opgroeien in armoede. Het PlonsFonds was één van de begunstigde goede doelen van Santa Run 2018.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen