Asieldier Terra zoekt een nieuwe baas!

Foto: Dierenasiel Waalwijk

Terra is een reusachtige Duitse dog. Dit ras is op zich al fors, maar Terra doet daar nog een schepje bovenop: haar schofthoogte is bijna een meter. Ze ziet er dus indrukwekkend uit en dat zou mensen af kunnen schrikken.

Maar al bij de eerste kennismaking blijkt ze na wat snuffelen een grote lieverd te zijn, die alle moeite doet aardig gevonden te worden. En die het liefst met haar grote lijf op schoot zou willen kruipen.

Terra’s eigenaar heeft haar af moeten staan omdat hij door gezondheidsproblemen niet meer voor haar kon zorgen. Ze is ongeveer vijf jaar en verkeert in prima conditie. Ze is gechipt, gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid. Toen ze in het asiel kwam, was ze behoorlijk dik, maar doordat ze op dieet is gezet, heeft ze een iets slanker postuur gekregen. En er kan best nog wel wat af.
Voor mensen is ze dus vriendelijk en dat is ze tegenover andere honden ook. Soms echter is ze in haar enthousiasme wel erg lomp en dat staat niet alle honden aan. Vooral kleinere honden kunnen dan worden overrompeld en onvriendelijk reageren. Is niet echt vreemd natuurlijk, al begrijpt Terra dat waarschijnlijk niet.

Hoewel er totaal geen kwaad in Terra zit en ze in het asiel de bijnaam Blij Ei heeft gekregen, plaatst het asiel haar vanwege die enthousiaste lompheid toch liever niet in een gezin met kleine kinderen. En het is ook zeker wenselijk dat ze bij een baas terecht komt die letterlijk en figuurlijk stevig in de schoenen staat.

Heeft u interesse, kom dan gerust eens kennis met haar maken in het dierenasiel, Prof. Van ’t Hoffweg 7 in Waalwijk. Bellen kan natuurlijk ook: 0416 333964.

Terra krijgt van Honden Opleidings Centrum Both in Sprang-Capelle tweemaal een individuele gedragsbegeleiding cadeau. Uitlaatservice Stap In van Diana Treffers in Kaatsheuvel heeft voor de nieuwe eigenaar tien gratis uitlaatbeurten in petto. Voorwaarde is wel dat baas en hond in de regio wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen