Avonden om iets te doen aan een hongerig hart

Foto: Google Streetview

Je kunt tegenwoordig van alles proeven: wijn, bier, chocola, whisky, tapas, koffie, etc. Maar, kun je ook iets van het geloof of van de kerk, of zelfs van God ‘proeven’? Het antwoord is ‘ja’! Dit is precies het doel van Proef!, een initiatief vanuit de hervormde kerk van Sprang.

Proef! is bedoeld om in een behoefte te voorzien. ‘Er zijn veel mensen met onrust in hun hart. Voor de ene is dat een gebrek aan houvast en geborgenheid. Voor de ander is dat een gebrek aan duiding en betekenis,’ aldus Ds. Elbert van Wijk. Hij is predikant van de hervormde gemeente Sprang. ‘Wij geloven dat mensen zijn bedoeld om een relatie van liefde te hebben, met God. Dat zoveel mensen leegte ervaren, of betekenis missen, of houvast missen, is dan ook niet vreemd. Dat ze zich afvragen “is dit het nu”, dus evenmin,’ aldus de predikant. Veel mensen weten niet zo goed waar ze met dat soort vragen en gevoelens terecht kunnen. Naar de kerk gaan, of contact zoeken met bijvoorbeeld een predikant, zien ze niet echt meer als een serieuze optie.  ‘De kerk heeft vaak langgeleden al afgedaan’, aldus Van Wijk. ‘Dat is enorm jammer! Want daardoor lopen veel mensen onnodig rond met die onvrede,’ zegt hij. Proef! is een kans om toch iets te proeven van wat het geloof in God is.

Hoe werkt proef!? Men heeft tot en met 10 november de gelegenheid om zich aan te melden via [email protected] . Proef! bestaat uit twee avonden. Deze worden in overleg gepland. Op de eerste avond staat het delen centraal en vertellen we elkaar wat je bij Proef! brengt. Wat op die eerste gezellige avond op tafel komt, bepaalt als het ware de menukaart voor de tweede avond. Waarom maar twee avonden? Omdat je dan niet direct vast zit aan een heel traject. Het gaat echt om “proeven”, zonder ergens direct aan vast te zitten. Ds. Elbert van Wijk zal de avonden begeleiden. Proef! is niet bedoeld om mensen naar de kerk te krijgen. Het is bedoeld om mensen te helpen, iets te doen met het geloof, wat er vaak wel degelijk is. Iedereen van harte welkom! In Sprang wordt huis aan huis geflyerd, maar je bent ook welkom als je buiten die dorpskern woont.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen