Kunst van Herinneren 2018

Foto: Suzanne Bohncke Fotografie

In de natuur kondigt de herfst zich nadrukkelijk aan. Dat geeft ons de gelegenheid om tijdens de “lichtjesavond” van Kunst van Herinneren de bomen met hun bruin gekleurde bladeren mooi uit te lichten zodat hierdoor een bijzonder schouwspel van licht en donker wordt gecreëerd.

Nog anderhalve week te gaan en de organisatie is daarom in volle gang om er weer een mooie avond van te maken. In de afgelopen weken hebben we veel hulp en steun mogen ontvangen (waarvoor dank!), maar we kunnen altijd nog hulp gebruiken op materieel en financieel gebied in welke vorm dan ook. Bankrekeningnummer NL67 RABO 0171 5513 03.

Dank voor alle mee gespaarde potten. We hebben samen met u voldoende potten kunnen verzamelen. Er zijn ook al enkele witte lakens gebracht.

Met de bloembakjes verzamelen gaat het eveneens prima. Er zijn al verschillende bakjes bij de deur van De Horizon gezet. Iedereen kijkt even in de kast of er overbodige zaken in staan. Bij de lichtjesavond hebben de bakjes weer een goede herbestemming en voor kinderen valt er iets te kiezen in kleur of maat. We gaan nog even door met sparen. Ook oase waar u niets meer mee doet kan door de kinderen worden gebruikt om een mooi boeketje voor het graf van een overleden opa, oma of een ander speciaal iemand te maken en op de begraafplaats Bloemendaal of elders te brengen. Bij enkele bloemisten krijgen wij bloemen en wellicht heeft er iemand wat geschikt groen in de tuin.

Eerder vroegen we om een spiegel. Door enkele lezers werd hierop spontaan gereageerd en werd deze gebracht. Hartverwarmend. Daar kunnen een aantal door cliënten van Prisma geverfde potten op worden gezet. Dit geeft op de begraafplaats een mooi effect en tevens is het fijn mee te doen aan een gezamenlijk project met verstandelijk beperkten bij Wijnruit.

Zijn er enkele kinderen of middelbare scholieren die ons op zaterdagmiddag 3 november een uurtje mee kunnen en willen helpen om de glazen potten met de waxinelichtjes te vullen en op de paden te plaatsen? Dat doen we vanaf 14.00 uur.

Wie vindt het leuk om met kinderen iets te bouwen van LEGO bouwstenen gedurende de avond tot ongeveer 20.00 uur?

Duppies sparen bij Albert Heijn Jansen aan het Bloemenoordplein voor Kunst van Herinneren blijft voortduren.

Zijn er kinderen die eventueel met hun ouders mee willen lopen bij de rondgang over de begraafplaats? We doen dit achter de muziek van Clan Lemont Pipe Band (doedelzakspelers). Misschien zijn er onder jullie die nog de engelenvleugels hebben van vorig jaar. Graag meebrengen! Wij zelf hebben er ook een aantal. Ook hebben we een aantal lampionnen. Wie hier aan mee wil doen dient op tijd 17.30 uur aanwezig te zijn bij de infotent vóór Monuta Bloemendaal. Graag even een berichtje als je een engelenvleugel hebt.

Ook is het mogelijk om bij de infotent een eventuele adreswijziging door te geven of te melden als er geen uitnodiging is ontvangen voor Kunst van Herinneren door families of de contactpersoon van de familie van overledenen die op Bloemendaal zijn begraven of waarvan een urn is geplaatst.

Een van de vrijwilligers heeft speciaal voor de lichtjesavond een Facebookpagina aangemaakt: Facebook Kunst van Herinneren. Neem eens een kijkje en deel een pagina met vrienden en bekenden.
Voor overige vragen kunt u altijd bellen met 06-22229811.

Noortje Leeuwenberg-Luske gaat de kinderen voorlezen tijdens Kunst van Herinneren
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen