Waalwijker Gerard van Esch wint Brabant Bokaal voor vrijwilligers

Foto: Provincie NB

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant erkent en waardeert de inzet voor cultuur en natuur van Ans Buys (Heusden), Gerard van Esch (Waalwijk) en Mark Kapteijns (Wintelre) met de Brabant Bokalen 2018.

De Brabant Bokaal is een onderscheiding die het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks toekent aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. De onderscheiding wordt uitgereikt sinds 2008. De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Cultuurfonds een nieuw cultureel project.

Ans Buys

Voor haar onvermoeibare inzet en gedrevenheid voor cultuureducatie in Brabant en ver daarbuiten en voor haar bestuurlijke werkzaamheden voor tal van culturele instellingen.

Gerard van Esch

Voor zijn jarenlange vasthoudende en inspirerende inspanningen voor behoud en zinvolle herbestemming van uniek onvervangbaar cultureel en natuurlijk erfgoed. Door zijn inzet zijn de regio Langstraat en het spoorwegtracé rondom ’s-Hertogenbosch binnen Europa op de kaart gezet.

Mark Kapteijns

Voor zijn belangrijke bijdrage aan het natuurbewustzijn in Brabant. Met zijn natuurfilms van uitzonderlijke kwaliteit vergroot hij het besef dat de natuur beschermd moet worden.

Uitreiking

Wim van de Donk, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en commissaris van de Koning, reikt op 3 december de Brabant Bokalen 2018 uit op het provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen