Berichten uit Waspik (week 38)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 38 – 2018

Songfestival

WASPIK – Stichting Jeugdcarnaval Waspik houdt op vrijdag 21 september een informatieavond over het Songfestival van 2019 in buurthuis ’t Schooltje in Waspik. Op deze avond wordt informatie gegeven over de CD-opname en over het Songfestival van 2019. Ook is inschrijving voor het Songfestival mogelijk; bij voldoende aanmeldingen stopt de inschrijving. Iedereen is welkom om 20.30 uur.

Mamacafé Waspik over faalangst

WASPIK – Mamacafé Waspik is een nieuw initiatief om ouders en jonge kinderen samen te brengen. Het is een maandelijks samenkomen met een wisselend thema of activiteit. Vrijdag 21 september is er om 10.00 uur een lezing door orthopedagoog Sandy Winde over faalangst bij kinderen. Het Mamacafé is elke derde vrijdag van de maand open van 10.00 tot 11.30 uur in Den Bolder in Waspik. Voor de (grotere) kinderen is er volop speelgoed. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Ook ouders en kinderen van omliggende plaatsen zijn welkom.

CD-presentatie

WAALWIJK – De band Ten Stories High presenteert op zaterdag 22 september haar eerste CD in De Mads in Waalwijk. Vanaf 20.30 uur is er een muzikaal programma met een optreden van de band zelf en van zangeres Bella Hoog Antink. De nieuwe CD ’Story goes’ kwam tot stand door een succesvolle crowdfunding actie dit voorjaar. De CD is tijdens de presentatie te koop of is te bestellen als download. Meer informatie is te vinden op www.tenstorieshigh.nl.

BC Vitesse

WASPIK – Badmintonclub BC Vitesse uit Waspik houdt op maandag 24 september een toernooi met een twist in Spotcentrum Waspik. Tijdens deze avond, onderdeel van de Nationale Sportweek, kunnen geïnteresseerden kennismaken met de badmintonsport. Jeugd tot en met 16 jaar is welkom van 19.15 uur tot 20.15 uur; jeugd vanaf 17 jaar en senioren kunnen komen kijken en meespelen van 20.15 uur tot 22.30 uur; er zijn rackets aanwezig. Aanmelding vooraf is niet nodig; iedereen is welkom.

Filmtheater

WASPIK – In het kader van de week ’Doe mee in Waspik’ verzorgt Den Bolder Filmtheater Senior in Waspik een filmmidag met twee Waspikse films van vroeger in Den Bolder. Voor de pauze is er een film te zien met Waspikse straatbeelden in de jaren zestig. Na de pauze wordt de film van 50 jaar vv Waspik gedraaid. Dit alles in samenwerking met heemkundekring Op ’t Goede Spoor. De middag begint om 14.00 uur. De toegang bedraagt 5 euro inclusief koffie en iets lekkers.

Galerie Den Bolder

WASPIK – In Galerie Den Bolder is tot 3 oktober een expositie te zien van vier kunstenaars met een verleden in het onderwijs. Er zijn diverse werken te zien van Jeanne van der Coer, Joost de Bont, Anton van der Coer en Theo van den Burg. De expositie van tekeningen, schilderijen, keramiek en houtsnijwerken is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder.

Vierde Waspikse Muziekquiz

WASPIK – Op zaterdag 24 november wordt de vierde Waspikse Muziekquiz gehouden bij eetcafé Hieriest in de Raadhuisstraat in Waspik. Om 20.00 uur start de quiz van zes rondes van ieder elf vragen in elf thema’s. Inschrijven is vanaf heden mogelijk. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 personen vanaf 16 jaar. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team, te voldoen op de avond zelf. Vooraf inschrijven kan tot 23 november door een mailtje te sturen naar [email protected] onder vermelding van de teamnaam en het aantal deelnemers.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 23 september een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Van der Linden uit Waalwijk.

Boekenbeurs

WASPIK – De Waspikse harmonie Volksvlijt en Volksvermaak gaat in het weekend van 10 november een grote boeken-, platen-, CD- en DVD-beurs organiseren in de voormalige garage van Hommel in de Julianastraat in Waspik. De vereniging is weer gestart met de inzameling van materialen. Mensen die boeken, platen, CD’s, DVD’s of legpuzzels ter beschikking willen stellen, kunnen ze iedere vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur brengen naar de locatie aan de Julianastraat. Als dit echt niet mogelijk is, kunt u contact opnemen met de familie Langerwerf (0416-313089).