Nieuwe theatercursussen bij Kunstencentrum Waalwijk

Foto: KCW

WAALWIJK – In Kunstencentrum Waalwijk starten weer theatercursussen met professionele docenten voor iedereen van 4 tot 100 jaar! Toneel, maar ook musical en improvisatie.

De theaterafdeling van Kunstencentrum Waalwijk doet het goed. Maar met name bij de volwassenen- en seniorenafdeling kunnen ze nog wel wat spelers gebruiken. Overwin je shroom en probeer het een keertje. Theater maken in het KCW is niet alleen leuk. Je leert veel, krijgt meer zelfvertrouwen en maakt vrienden voor het leven.

Kinderen

Voor de allerkleinsten van 4 en 5 jaar is er de Theaterspeeltuin. Spelenderwijs leren de kleintjes hun nog zeer rijke fantasie om te zetten in een verhaal. Enorm goed voor kinderen die wat verlegen zijn, maar ook voor kleine wildebrassen die hun energie kwijt moeten. Voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar is er de cursus Theaterkids. Er wordt toegewerkt naar een echte voorstelling. De uitdaging groeit naarmate de kinderen ouder worden. Zo krijgen de kinderen tussen de 9 en 12 jaar al heel wat tekst te verwerken. Goed voor het geheugen! Voor kinderen en jongeren (8-15 jaar) die naast het acteren ook graag zingen en dansen is er de Musicalclass. Bij alle cursussen hoort aan het eind van het seizoen ook een heuse voorstelling.

Jongeren

12 of 13 jaar? Daarvoor start dit seizoen een nieuwe theatergroep. Voor de jongeren tussen de 13 en 18 jaar is er zowel een cursus voor beginners als gevorderden. Het is de ideale opstap voor jongeren die later graag op het podium willen staan of het gewoon leuk vinden theater te maken. Ook als je wat minder zeker bent, is theater maken heel erg goed. Je leert jezelf uiten en krijgt zelfvertrouwen. Sinds afgelopen jaar nieuw in het Kunstencentrum is de Musicalclass 16+, een leuke frisse groep mensen (tot 35 jaar) die samen prachtige voorstellingen te maken.

Volwassenen en senioren

Ook volwassenen kunnen enorm veel plezier beleven aan theater. De volwassenengroep bij Kunstencentrum Waalwijk kan bovendien wel wat extra spelers gebruiken. Schroom niet en ga de uitdaging aan! Voor senioren (55+) is er De Vloer op! vernoemd naar het bekende televisieprogramma. Een gezellige groep ouderen die zich veel te jong voelt om voor of achter de geraniums te gaan zitten, maar liever actief theater maakt.

Weet je nog niet of theater iets voor je is? Je kan altijd een keer vrijblijvend komen kijken naar de lessen. Direct inschrijven (of een proefles aanvragen) voor de theatercursussen kan op www.kunstencentrumwaalwijk.nl. Kunstencentrum Waalwijk is gevestigd aan de Irenestraat 3.

article
82606
Nieuwe theatercursussen bij Kunstencentrum Waalwijk
WAALWIJK – In Kunstencentrum Waalwijk starten weer theatercursussen met professionele docenten voor iedereen van 4
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20180904/nieuwe-theatercursussen-kunstencentrum-waalwijk/
2018-09-04T13:11:19+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/09/04131020/DSC9379b.jpg
Nieuws