Gemeente organiseert informatieavond over ontwerp fietsstraat Besoyensestraat Waalwijk

Foto: Google Streetview

Onlangs liet de gemeente aan de bewoners van de Besoyensestraat weten dat hun straat een fietsstraat wordt en daarmee onderdeel van de snelfietsroute tussen Waalwijk en Tilburg.

Binnenkort organiseert de gemeente voor de bewoners een informatieavond waar de gemeente het ontwerp presenteert, het traject stap voor stap met de aanwezigen doorneemt, de verwachte planning bekijkt en de vragen zal beantwoorden van de aanwezigen.

Snelfietsroute Tilburg – Waalwijk

De snelfietsroute waar de Besoyensestraat dus straks onderdeel van is, wordt in samenwerking met de provincie en de gemeenten Tilburg, Loon op Zand en Waalwijk aangelegd vanaf het station Tilburg tot aan het bedrijventerrein Haven in Waalwijk. Deze route is op een aantal punten al gereed. Voor Waalwijk is dat het gedeelte tussen de rotonde Tilburgseweg bij eetcafé James en de Professor Asserweg.

Proef met bewegwijzering

Vanuit de Provincie loopt er op dit moment een onderzoek naar de bewegwijzering op deze route. Doel is te komen tot de juiste uitstraling en lees- en vindbaarheid van de snelfietsroute. Er worden twee verschillende concepten getest. Voor het onderzoek zijn op de gehele route van Tilburg naar Waalwijk proefborden geplaatst. Zo ook onlangs in de Besoyensestraat. Het onderzoek richt zich dus alleen op de route, niet op de inrichting. Op het moment dat de gemeente Waalwijk in de Besoyensestraat de fietsstraat ook werkelijk gaat aanleggen, wordt op basis van het resultaat de definitieve bebording bepaald. Het onderzoek loopt tot november 2018.

Informatie

Mocht u vragen hebben over dit project dan kunt u contact opnemen met Martin den Hollander, Projectleider gemeente Waalwijk,
[email protected], 0416 – 683 456 of met Margriet van Schöll, Wijkcoördinator gemeente Waalwijk, [email protected], 0416 – 683 456.