Berichten uit Waspik (week 34)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 34 – 2018

Kermis

WASPIK – De jaarlijkse kermis in Waspik wordt gehouden van zaterdag 25 augustus tot en met dinsdag 28 augustus. Op het Dorpsplein en de Raadhuisstraat en zullen zo’n zestien attracties staan voor jong en oud. De kermis is open op zaterdag 25 augustus van 14.00 uur tot 00.00 uur, op zondag 26 augustus van 13.00 uur tot 00.00 uur en op maandag 27 en dinsdag 28 augustus van 13.00 uur tot 00.00 uur; de toegang tot het terrein is gratis. Op de website facebook.com/waspiksekermis is alle informatie over de attracties te vinden.

Kermis bij Hieriest

WASPIK – Eetcafé Hieriest in Waspik is tijdens de kermis in het dorp geopend. Op zaterdag 25 augustus draait DJ Clemens ’s avonds muziek uit de jaren 70 en 80 met veel rock en sul. Zondagmiddag is er live muziek van Herries Gang met rocknummers uit de oude doos. Maandag 27 augustus is het eetcafé geopend van 10.30 uur tot 00.00 uur en op dinsdag 28 augustus van 10.30 uur tot 22.00 uur. De toegang tot de activiteiten is gratis.

Kermis bij d’Ouwe Haven

WASPIK – Café d’Ouwe Haven in Waspik heeft tijdens de kermis in het dorp een speciaal programma. Op zaterdag 25 augustus is er DJ Arii; op zondagmiddag zijn er optredens van feestband De Fik Erin en DJ Ruud. Maandag 27 augustus is het Mannekesdag met een optreden van de Eenhansband. Dinsdag sluit DJ Jim Vane traditioneel af. De toegang is gratis.

Carmelietje

WASPIK – Café ’t Carmelietje in Waspik heeft op zondag 26 augustus tijdens de kermis vanaf 14.30 uur een feestmiddag met vanaf 17.00 uur een optreden van Jack van Raamsdonk. De toegang is gratis.

Galerie Den Bolder

WASPIK – In Galerie Den Bolder is vanaf 23 augustus een expositie te zien van vier kunstenaars met een verleden in het onderwijs. Er zijn diverse werken te zien van Jeanne van der Coer, Joost de Bont, Anton van der Coer en Theo van den Burg. De expositie van tekeningen, schilderijen, keramiek en houtsnijwerken is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder en is te zien tot 3 oktober.

Oud papier

WASPIK – Zaterdag 25 augustus gaan vrijwilligers van de Nederlands Hervormde Kerk weer op pad om oud papier op te halen in Waspik. Vanaf 8.30 uur zal de speciale vrachtwagen het dorp doorkruisen om papier dat aan straat is gezet mee te nemen. De opbrengst van deze maandelijkse actie is een belangrijke bron van inkomsten voor de kerk.

Kids Doe Dag

WASPIK – In Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder in Waspik wordt op woensdag 5 september ene Kids Doe Dag gehouden. Aan de middag die duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur werken onder andere mee Kunstencentrum Waalwijk, Harmonie Volksvlijt en Volksvermaak, Bibliotheek Waspik, Katie’z Fitdance, Hobbyclub Den Bolder en Alles Kids. Kinderen kunnen met stempels sparen voor een ijsje. De toegang is gratis.

Derde Waspikse Muziekquiz

WASPIK – Op zaterdag 24 november wordt de vierde Waspikse Muziekquiz gehouden bij eetcafé Hieriest in de Raadhuisstraat in Waspik. Om 20.00 uur start de quiz van zes rondes van ieder elf vragen in elf thema’s. Inschrijven is vanaf heden mogelijk. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 personen vanaf 16 jaar. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team, te voldoen op de avond zelf. Vooraf inschrijven kan tot 23 november door een mailtje te sturen naar [email protected] onder vermelding van de teamnaam en het aantal deelnemers.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 26 augustus een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Boom uit ’s-Gravenmoer.

Snoeiafval taxus inzameling

WASPIK – Hoveniersbedrijf Jan Mols in de Benedenkerkstraat in Waspik is weer gestart met de inzameling van het snoeiafval van de taxus. De lichtgroene scheuten van de taxus zal worden ingezameld en worden gebruikt bij de ontwikkeling van medicijnen tegen kanker. Mensen kunnen het snoeisel in speciale zakken aanleveren die verkrijgbaar zijn bij de hovenier. De opbrengst gaat dit jaar naar Taxus Taxi. Meer informatie op www.hoveniersbedrijfmols.nl.

Hobbyclub Den Bolder

WASPIK – De Hobbyclub van Den Bolder in Waspik start in september met het nieuwe seizoen. De Hobbyclub is bedoeld voor jeugd van groep 5 t/m groep 8 van de basisschool en de eerste klas van het middelbaar onderwijs. Iedere woensdag is er een bijeenkomst van 19.00 uur tot 20.00 uur in Den Bolder. Er wordt gewerkt met verschillende materialen en technieken, zoals papier, stof, natuurlijke materialen, verven, timmeren, solderen en figuurzagen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Informatie en opgeven kan via Liesbeth Kools: tel. 0416-314026 of mail [email protected]. Deelname kost 39 euro voor het hele seizoen, in totaal 28 lessen.

Boekenbeurs

WASPIK – De Waspikse harmonie Volksvlijt en Volksvermaak gaat in het weekend van 10 november een grote boeken-, platen-, CD- en DVD-beurs organiseren in de voormalige garage van Hommel in de Julianastraat in Waspik. De vereniging is weer gestart met de inzameling van materialen. Mensen die boeken, platen, CD’s, DVD’s of legpuzzels ter beschikking willen stellen, kunnen contact opnemen met de familie Langerwerf (0416-313089): leden van de harmonie komen de spullen dan thuis ophalen. Ook kunnen mensen zelf iedere vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur spullen brengen naar de locatie aan de Julianastraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen