Afsluiting A59 tussen knooppunt Empel en ‘s-Hertogenbosch-West (richting Waalwijk)

Rijkswaterstaat voert komend weekend onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A59 tussen knooppunt Empel en ‘s-Hertogenbosch-West (45), richting Waalwijk. Hierdoor is de A59 afgesloten van vrijdag 22 juni 21.00 uur tot maandag 25 juni 2018 06.00 uur tussen knooppunt Empel en afrit (43) ’s-Hertogenbosch-West.

Hierdoor zijn tevens de tussenliggende op en afritten afgesloten. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten. Tijdens deze werkzaamheden worden ook de toe- en afrit Rosmalen (20) vanuit ‘s-Hertogenbosch in de richting van Waalwijk twee keer tijdelijk afgesloten, op 22 juni tussen 21.00 uur en 24.00 uur en op van zondag 24 juni 23.00 uur tot en met maandag 25 juni 06.00 uur.

Afsluitingen A59

Van vrijdag 22 juni 21.00 uur tot maandag 25 juni 06.00 uur zijn de volgende locaties afgesloten:

  • A59 van knooppunt Empel tot ’s-Hertogenbosch-West (45) in de richting van Waalwijk.
  • Toerit ’s-Hertogenbosch Maaspoort (47) in de richting van Waalwijk.
  • Toerit Engelen (46) in de richting van Waalwijk.

De toe- en afrit Rosmalen (20) in de richting van Waalwijk is van vrijdag 22 juni 21.00 uur tot vrijdag 22 juni 24.00 uur en van zondag 24 juni 23.00 uur tot maandag 25 juni 06.00 uur afgesloten.

Omleidingsroutes

Het verkeer vanuit Utrecht richting Waalwijk wordt als volgt omgeleid:

  • Volg de snelweg A2 tot knooppunt Deil. Ga bij knooppunt Deil over op de snelweg A15 richting Rotterdam. Volg de A15 tot knooppunt Gorinchem. Ga bij knooppunt Gorinchem over op de snelweg A27 richting Breda. Volg de A27 tot knooppunt Hooipolder. Ga bij knooppunt Hooipolder over op de A59 richting Waalwijk.

Het verkeer vanuit Nijmegen richting Waalwijk wordt als volgt omgeleid:

  • Volg de A59 tot knooppunt Hintham. Ga ter hoogte van knooppunt Hintham over op de A2 richting Eindhoven. Volg de A2 tot knooppunt Vught. Ga ter hoogte van knooppunt Vught over op de snelweg A65 richting Tilburg. Volg de A65 tot afrit (3) Tilburg-Noord. Ga aan het einde van de afrit de N261 op in de richting van Waalwijk.

Het verkeer vanuit Eindhoven richting Waalwijk wordt als volgt omgeleid:

  • Volg de A2 tot knooppunt Vught. Ga ter hoogte van knooppunt Vught over op de A65 richting Tilburg. Volg de A65 tot afrit (3) Tilburg-Noord. Ga aan het einde van de afrit de N261 op in de richting van Waalwijk.

Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Variabel Onderhoudscontract 2018 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.’

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie over werkzaamheden A59

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande werkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Voor meer informatie kunt u ook terecht op de projectpagina Onderhoud wegen Noord-Brabant en Limburg.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden