De Brug in Waspik schenkt opnieuw schoolbankjes aan Concordiaschool in Kenia

Onlangs overhandigde basisschool De Brug in Waspik een symbolische cheque van maar liefst 2000 euro aan de Waalwijkse Stichting De Kinderen van Kenya.

Alweer ruim drie maanden genieten de leerlingen en leerkrachten van basisschool De Brug van hun nieuwe, frisse schoolgebouw. Tijdens de officiële opening in maart vroeg de school geen cadeaus. Als men toch iets wilde geven, had de school graag een financiële bijdrage voor de Waalwijkse stichting, die zij sinds 2016 een warm hart toedraagt.

Productie op locatie

Daniëlle en haar vader John van Nooij zijn als kartrekkers van de “Stichting Kinderen van Kenya” de Waspikse school erg dankbaar voor de cheque die John uit handen van directeur Arie van Harselaar en leerlingen Yannick en Elise kreeg. “We zijn een stichting zonder strijkstokverhaal en enorm blij met de gift. Elke cent wordt letterlijk in Kenia gebracht. In mei zijn we weer twee weken naar Kenia geweest om onder andere een start te maken met de lokale productie van een deel van deze gedoneerde schoolbankjes, nu 17 stuks. In november wordt daar met minimaal hetzelfde aantal een vervolg aan gegeven. Daarnaast is een deel van het dak te vervangen, daarvoor hebben we weer andere giften ontvangen”, vertelt Daniëlle van Nooij.

Opbrengst oude schoolinrichting

De Brug heeft nu in totaal al zo’n 40 schoolbankjes voor de Keniaanse school bij elkaar gespaard. Elke maandag mogen de leerlingen Goede Doelengeld mee naar school nemen. Ook tijdens de jaarlijkse kerstviering in de kerk werd al twee keer gecollecteerd voor Stichting De Kinderen van Kenya. Bovendien werd de opbrengst van de verkoop van de oude inrichting van het voormalige schoolgebouw van De Brug gedoneerd. De Keniaanse kinderen zijn er erg blij mee en uit dankbaarheid stuurden ze in november 2017 een mooie foto en gaven ze Daniëlle en John tekeningen mee terug voor de Waspikse schoolkinderen.

Kijk op Facebook pagina ‘Stichting Kinderen van Kenya’ voor meer informatie. Rechtstreeks doneren? Dat kan op NL19RBRB0668081759 – t.n.v. Stichting Kinderen van Kenya.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden