Emballage-actie AH Jansen Waalwijk levert mooi bedrag op voor Stichting Campagneteam Huntington

Maarten Schoenmaker ontvangt cheque van AH-manager Maarten Jansen
Foto: Foto Jan Stads / Pix4Profs

Onlangs is de eindstand bekend gemaakt van de emballage-actie bij AH Waalwijk. Na het tellen van de bedragen op de ingeleverde bonnetjes en de heer Jansen van de gelijknamige AH vestiging in Waalwijk het bedrag verdubbelde, kon hij een cheque overhandigen aan Maarten Schoenmaker ter waarde van € 350,00. Dit bedrag komt geheel ten goede aan Stichting Campagneteam Huntington voor onderzoeken en het ontwikkelen van een geneesbaar medicijn tegen de ziekte van Huntington.

Van 1 maart tot en met 30 april kregen klanten van AH Jansen in Waalwijk bij de flessenautomaat de optie om hun statiegeld aan Stichting Campagneteam Huntington te doneren. Begin februari schreef AH Jansen in Waalwijk via Facebook een actie uit waarbij men een goed doel kon aangeven voor de flessenautomaat en waarvoor men uiteindelijk kon stemmen. Met overgrote meerderheid werd er gestemd voor Stichting Campagneteam Huntington. De stichting heeft als missie en doel om vier miljoen euro binnen te halen voor onderzoeken en het ontwikkelen van een geneesbaar medicijn tegen de ziekte van Huntington binnen 10 jaar.

De ziekte van Huntington is een dodelijke, mensonterende hersenziekte met de symptomen van ALS, Alzheimer en Parkinson bij elkaar en op dit moment is er nog geen werkend medicijn om de ziekte te onderdrukken, laat staan te genezen. Als één van de ouders het heeft, hebben kinderen ook 50% kans deze dodelijk ziekte te krijgen.

Stichting Campagneteam Huntington is een professionele organisatie die volledig door vrijwilligers wordt gerund, waaronder wetenschapper Eric Reits van het AMC. Alle donaties aan het Campagneteam komen volledig ten goede voor het onderzoek naar genezing van de ziekte van Huntington.

Meer informatie over de ziekte en het campagneteam vindt men op www.doodgezwegen.nl. Hier kun je ook zien op welke andere manieren dat je kunt doneren.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden