Berichten uit Waspik (week 19)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 19 -2018

Dauwtrappen

WASPIK – Het dauwtrappen met Hemelvaart is een echte Brabantse traditie waar de Waspikse harmonie Volksvlijt en Volksvermaak graag aan meedoet. Ook dit jaar wordt er weer op uit getrokken op donderdag 10 mei. De harmonie wil graag wat extra cachet aan deze activiteit geven en het dauwtrappen nog gezelliger maken. Daarom wil zij iedereen die een instrument bespeelt oproepen om mee te doen. Mensen die interesse hebben om mee te spelen, kunnen zich melden via [email protected]. Meelopers kunnen op Hemelvaart-ochtend om 06.00 uur gewoon aansluiten bij Den Bolder in Waspik.

Nationale Molendag

WASPIK – Op zaterdag 12 en zondag 13 mei is het Nationale Molendag. In de Waspikse Molenromp is die dagen de tentoonstelling ‘De molen op de kaart’ te zien. Het gaat om oude plattegronden en kaarten van Waspik en omgeving waarop molens te zien zijn. De oudste kaart dateert van 1620. Ook zullen diverse oude streeknamen die op de kaarten staan (toponiemen) verklaard worden. Er wordt deskundige uitleg gegeven door Bert Groenenboom en Jaq Jansen. Er is tevens een tentoonstelling over de geschiedenis van de molenromp. Op alle zolders van de molenromp en ook bovenop kan een kijkje genomen worden. De molen aan de Benedenkerkstraat is open van 10.00 uur tot 16.00 uur. De entree en koffie met een koekje zijn gratis.

Maarten van der Weijden

WASPIK – Zwemmer Maarten van der Weijden gaat de 11-stedenTocht zwemmen voor het KWF. Om hem te ondersteunen zijn er vanuit Den Bolder verschillende acties op touw gezet. Op woensdag 16 mei is er vanaf 19.30 uur een bingo in Den Bolder met in de pauze een optreden van een muzikaal gezelschap. Op zondag 1 juli is er de 11-DorpenFietstocht. Er kan gekozen worden tussen 45 kilometer voor recreanten en 111 kilometer voor sporters. Er kan gestart worden bij Den Bolder of bij zwembad De Warande in Oosterhout. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Bij Den Bolder zijn ook speciale Maarten van der Weijden stickers te koop voor 5 euro.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 13 mei een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Van der Linden uit Waalwijk.

Van-meeting

WASPIK – Stichting VenCounter Holland houdt tijdens Pinksteren de tweede internationale Van-meeting op een weiland aan de Vrouwkensvaartsestraat in Waspik. Naar schatting zullen zo’n 150 Amerikaanse vans een weekend lang in Waspik te bezichtigen zijn. Op zondag 20 mei is er vanaf 14.00 uur live muziek. Ook is er dan een USA-market en staan er een bijzondere Rat-look pick-up Truck en verschillende andere Static-show Vans. Voor de kinderen zijn er twee springkussens en is er een heuse stormbaan van 15 meter in de vorm van een Amerikaanse truck. De Van-meeting vindt plaats van 18 tot en met 21 mei; de toegang is gratis.

U2-avond

WASPIK – In navolging op het grote succes van de eerdere jaren organiseert eetcafé Hieriest uit Waspik in samenwerking met U2-fan Paul van der Velden op zaterdag 26 mei een U2-avond. Fans van de Ierse band hun hart ophalen met alleen maar muziek van hun band. Er is een optreden van de coverband U2ONE. De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Atak Beach

WASPIK – Op zaterdag 2 en zondag 3 juni organiseert VC Atak’55 de derde editie van Atak Beach op het Dorpsplein in Waspik. Zaterdag wordt er op verschillende niveaus competitief gevolleybald. Zondag is bedoeld voor recreatieve volleyballers, club en vriendenteams dus. Inschrijven op verschillende niveaus is mogelijk via www.atak55.nl.

Soepgroep

WASPIK – Elke woensdag komt in Den Bolder de ’Soepgroep’ samen. Alleenstaanden krijgen tussen 12.00 uur en 13.00 uur een maaltijdsoep van Samen Top met brood aangeboden. De pilot die onlangs werd gehouden werd goed ontvangen dus gaat de Soepgroep vanaf 1 juni officieel door. Den Bolder is op zoek naar een vrijwilliger die hieraan mee wil helpen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Den Bolder via tel. 0416-311346.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen