Korting

Foto: Michel Geers

Stel, je maakt een stap voorwaarts in je leven. Een belangrijke, voor sommigen erg grote, levensbepalende stap in je leven. Eentje van het kaliber ‘als dat maar goed gaat’. Eentje die je toekomst voor de komende tijd gaat bepalen.

Je gaat samenwonen.

Je hebt gespaard en je besluit een huisje te kopen. En dat huisje koop je in een relatief nieuw stukje van Waalwijk. Een stukje waar nieuw het nieuwe oud is en waar weinig oud en veel jong net als jij ook hun plekje zoeken. Een stukje in Waalwijk, waar je de drassige akkerlandschappen en de soms nog onafgewerkte infrastructuur voor lief neemt, omdat je het huis betrekt met een blik op de toekomst. Een houdbare blik op de toekomst waarin je de liefde gaat bedrijven, huisdieren gaat temmen en kinderen gaat verwekken. Huisdieren die je uit gaat laten en kinderen die hun allereerste stapjes gaan zetten, die je gaat opvoeden en naar school gaat brengen en van school gaat halen. Een huisje waar de kans groot is dat jouw buurman en buurvrouw een stel vormen waarmee zomaar een vriendschap ontstaat. Een vriendschap waarmee jij je dromen over huisjes, boompjes en beestjes kan delen. Waarmee je de hond samen uitlaat en vrijdagavonden spendeert aan tafels voor vier met lekkere wijnen en meerdere gangen en goede gesprekken en schaterlachkanonnades.

Dan kan het niet anders dan dat je voor jezelf een blik op de toekomst werpt met een bijna eindeloze houdbaarheidsdatum. Eentje vergelijkbaar met een blik doperwten achteraan in het winkelschap op de afdeling houdbaar.

Maar, als dan blijkt dat in de eengezinswoning naast je bewoond gaat worden door vijftien gastarbeiders die de taal niet of erg beperkt spreken, die er slechts wonen om te werken en die geen ruimte hebben voor huisdieren of vrienden of buren over de vloer.

Dan krijg je toch het idee dat gemeente Waalwijk een 35% sticker op je toekomstblik heeft geplakt.

Joep


Wie is Joep?

Joep heeft een korte historie (26) van banen en reizen en schrijft met zijn eigen bedrijf JouwTekstman voor verschillende platforms en opdrachtgevers. In de column ‘Joeps kijk op Waalwijk’ verwondert hij zich over zaken die zich binnen de stadsgrenzen afspelen. Hij doet dat met een frisse blik en vaak een ironische ondertoon. Elke oneven week op vrijdag om 12 uur.

KLIK HIER om de andere columns van Joep te lezen!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden