Topjaar voor CV De Leo’s

WASPIK – Grote vreugde bij CV De Leo’s toen zondag in een stampvolle Leuttempel Den Bolder de uitslag van de optocht in Maoneblusserslaand bekend werd gemaakt.

Na het winnen van de Publieksprijs en de juryprijs in Raamsdonk op zaterdag, pakte de carnavalsclub uit Waspik ook in haar eigen dorp de twee grote prijzen. Voor Kanaal en Spoor was het ook feest: voor het eerst sinds lange tijd wist de buurtvereniging te winnen bij de grote loopgroepen.

De optocht werd zoals gebruikelijk voorafgegaan door de prinsenwagen die vorig jaar door vrijwilligers van de Stichting Jeugdcarnaval Waspik zelf werd gebouwd. Er werden een paar poppen bijgemaakt waarmee de wagen een nog meer carnavaleske uitstraling kreeg. Daarna volgde een bonte stoet van 32 creaties met dit jaar opvallend veel grotere wagens. De senioren van woonzorgcentrum De Stroming deden voor de tweede keer mee aan de optocht. In een grote gele Amerikaanse bus was het drie uur lang zwaaien naar de honderden mensen langs de kant. De bus werd op de voet gevolgd door de Ouwe Mutsen: ook zij hoorden bij De Stroming maar mochten de bus niet meer in.

Al jarenlang bepalen groepen als CV De Leo’s en CV Ketel wie zich de grote winnaar van de Waspikse optocht mag noemen. Dat was dit jaar niet anders: CV De Leo’s won met een record aantal punten van 361 met overmacht de eerste prijs bij de wagens. Ook de publieksjury en het publiek langs de route koos de wagen met een ode aan wijlen Martien de Wit van de Oude Melkhaven in Raamsdonk als winnaar. De concurrentie komt er echter de komende jaren aan. Jonge clubs als CV Krekwakwou en CV Dè Heurt Zo lieten met hun wagens zien enorme stappen voorwaarts te maken.

Voor buurtvereniging Kanaal en Spoor ging een lang gekoesterde wens in vervulling. In de categorie van grote loopgroepen, waar de concurrentie altijd erg groot is, wist Kanaal en Spoor vier punten voor te blijven op grote concurrent CV De Poelepetaote. Mede ook door de deelname van veel kinderen in en buiten de wijk, viel Kanaal en Spoor op bij de jury. Verder waren er prijzen voor Lars en Kim, De Schoiverkes, Dun Flierefloiters, de Resttantes en Duo Maok nie Oit. De aanmoedigingsprijs was voor Dun Flierefloiters. Honderden foto’s en de complete uitslag zijn te vinden op Facebook.

gallery
74702
Topjaar voor CV De Leo’s
WASPIK – Grote vreugde bij CV De Leo’s toen zondag in een stampvolle Leuttempel Den
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20180213/topjaar-voor-cv-de-leos/
2018-02-13T14:10:16+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/02/13140747/Krekwakwou.jpg
Nieuws