Opvallende grote roze vlek in carnavalsoptocht Dwergonië

DRUNEN – Tijdens de carnavalsoptocht in Drunen is zondag 11 februari een opvallend grote roze vlek waargenomen. Het bleken de Pink Piggies van ‘Ut Drunes Wandelfestival. De loopgroep vroeg op bijzondere manier aandacht voor het Drunens Wandelfestival voor Pink Ribbon, op zaterdag 23 juni aanstaande.

Zeker vijftien Pink Piggies liepen mee in de carnavalsoptocht van Dwergonië. Vanaf het Raadhuisplein kwam de roze loopgroep al dansend en rammelend in beweging. De Pink Piggies troonden tijdens de optocht een groot spaarvarken met zich mee. Die staat symbool voor de spaaractie van het Drunens Wandelfestival. De opbrengst uit alle ingeleverde varkentjes gaat op 23 juni voor 100% naar Pink Ribbon.

Het bestuur van de charitatieve wandeltocht kijkt terug op een geslaagd evenement. “We waren en grote, gezellige roze vlek in de stoet. De optocht werd goed bezocht en bekeken in het zonnetje, ondanks af en toe een hagelbuitje. Veel mensen hebben folders en snoep varkentjes van ons ontvangen. We kregen al veel herkenning en bevestiging te horen. Daarnaast hebben we zelf veel lol gehad. We behaalden de 8e plaats van de 13 loopgroepen. Al met al hebben de Pink Piggies zich goed laten zien tijdens hun debuut in de carnavalsoptocht”, aldus voorzitter Nicolette Slot van de stichting Wandelen tegen Kanker.

Website

Vanaf maart kunnen lopers zich via de website www.drunenswandelfestival.nl zich inschrijven voor Het Drunens Wandelfestival. Het is de opvolger van de Durea Wandeltocht, die 10 jaar ten bate van Pink Ribbon werd gehouden. De eerste editie wordt op zaterdag 23 juni 2018 gehouden. Het evenement wordt in de nieuwe opzet groter dan ooit. Niet alleen zijn er meer wandelafstanden voor deelnemers om uit te kiezen, ook pakt de organisatie uit met muziekoptredens en foodtrucks.

gallery
74697
Opvallende grote roze vlek in carnavalsoptocht Dwergonië
DRUNEN – Tijdens de carnavalsoptocht in Drunen is zondag 11 februari een opvallend grote roze
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20180213/opvallende-grote-roze-vlek-carnavalsoptocht-dwergonie/
2018-02-13T10:32:14+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/02/13101105/Piggies-10-of-18-1.jpeg
Nieuws