Walewyc mavo verrast meer dan 300 ouderen

De kerstviering op de Walewyc mavo staat ieder jaar in het teken van “iets doen voor anderen”. Op deze manier wil de school samen met leerlingen stilstaan bij mensen die het wat lastiger hebben in de maatschappij. Met de kerstvieringen wil de school deze mensen in het zonnetjes zetten.

Dit schooljaar stond de kerstviering van de Walewyc in het teken van iets doen voor ouderen. Veel ouderen voelen zich eenzaam en dan zijn de feestdagen soms een extra lastige tijd. De Walewyc heeft met alle leerlingen kerstcadeaus gemaakt voor ruim 300 ouderen in Waalwijk. De leerlingen zijn in tweetallen een klein presentje gaan kopen voor de ouderen die op school zijn ingepakt. Verder hebben de leerlingen aan alle ouderen een kerstkaart geschreven met een mooie kerstboodschap.

Na het inpakken hebben de leerlingen de bewoners van: Het Spoorwiel, Eikendonk en het Antoniushof in Waalwijk verrast met de kerstcadeaus. Voor iedere bewoner hadden de leerlingen een presentje. De reacties van de ouderen zijn hartverwarmend en soms zijn ze ontroerd. De bewoners leven helemaal op door het bezoek van de leerlingen.

Leerlingen pakken samen met de ouderen de cadeaus uit, maken een praatje over allerlei verschillende onderwerpen. Het is mooi om de interactie te zien tussen de ouderen en de leerlingen. Een belangrijke ervaring waarbij leerlingen hun kijk op ouderen verbreden.

Met dit kleine gebaar hebben de leerlingen van de Walewyc deze ouderen verrast. De Walewyc vindt het belangrijk iets voor andere te doen. Dat is immer waar het met kerst om draait: Er zijn voor elkaar.


Waalwijk App

Download de gratis Waalwijk App van Balkenende Media en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste lokale nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw gemeente. Gratis, overzichtelijk en snel! KLIK HIER voor meer informatie over de Waalwijk App of download de app hier voor iOS en hier voor Android!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen