Veel animo voor Pink Piggies op Dickens festijn

DRUNEN – Hartverwarmend. Zo noemt Nicolette Slot de animo van het publiek op het Dickens Festijn voor de spaaractie van het Drunens Wandelfestival. Maar liefst 217 spaarvarkens, ook wel Pink Piggies genoemd, werden er verkocht voor het symbolische bedrag van 1 euro.

“Onze roze varkens waren natuurlijk een beetje een vreemde eend in de bijt op het Dickens Festijn, waar alles in Anton Pieckstijl is. Maar onze Pink Piggies op het Goededoelenplein konden rekenen op ontzettend leuke reacties. Mensen vinden het fijn dat er een opvolger is voor de Durea wandeltocht. En de spaaractie met de spaarvarkens wordt ook erg goed ontvangen”, vertelt voorzitter Nicolette Slot van de stichting Wandelen tegen Kanker.

Het Drunens wandelfestival timmert aan de weg. Met nog een half jaar te gaan totdat het charitatieve wandelevenement plaatsheeft, kiest de organisatie ervoor om nu al geld in te zamelen voor het goede doel. Het wandelevenement is de opvolger van de Durea Wandeltocht, die 10 jaar ten bate van Pink Ribbon is gehouden. De eerste editie wordt op zaterdag 23 juni 2018 gehouden. Het evenement wordt in de nieuwe opzet groter dan ooit. Niet alleen zijn er meer wandelafstanden voor deelnemers om uit te kiezen, ook pakt de organisatie uit met muziekoptredens en foodtrucks.

De organisatie is vastberaden om de opbrengst voor het goede doel te ‘verveelvoudigen’. “Voorheen ging het volledige inschrijfgeld naar het goede doel. Dat leverde steeds een mooi bedrag op voor Pink Ribbon. Dat blijven wij doen. We willen de opbrengst nóg verder verhogen, vandaar dat we ook op andere manieren geld willen inzamelen. Zoals met onze Pink Piggies”, vertelt voorzitter Nicolette Slot van de stichting Wandelen tegen Kanker.

2.500 Pink Piggies

Na de laatste editie van de Durea Wandeltocht kregen alle lopers een roze spaarvarken mee naar huis. Tweeëneenhalf duizend zijn er uitgedeeld. De bedoeling is dat deze straks op het Drunens wandelfestival gevuld terugkomen. Slot: “Wie een vol varken inlevert, krijgt direct een nieuw varken om te sparen voor de volgende editie van het wandelfestival. Zo kunnen we samen een recordopbrengst bijeen sparen.”

Om naast lopers ook anderen mee te laten sparen, werden op het Dickensfestijn ook nog een paar honderd Pink Piggies onder het publiek uitgezet. Slot vertelt dat de Pink Piggies de komende tijd op meer plekken en bij meer evenementen in Drunen zullen opduiken.

Nieuwe start en finishplaats

Vanwege de grotere opzet met muziekoptredens en foodtrucks én de extra wandelafstand van 8 kilometer verhuist de start en finish van het evenement naar het festivalterrein bij HV Avanti en FC Drunen. Hoewel de organisatie flink uitpakt, blijft het inschrijfgeld voor de wandeltocht op 10 euro, wat geheel ten goede komt aan PinkRibbon/KWF. Ook blijft de Laan der Bezinning en de kleur roze die aan de wandeltocht zijn verbonden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen