Bodemvondsten gezocht voor archeologietentoonstelling

Foto: Collectie SALHA, fotonr.WAA11826.

In april 2018 organiseren de drie heemkundeverenigingen in de gemeente Waalwijk (heemkundevereniging Sprang-Capelle, heemkundekring De Erstelinghe uit Waalwijk en heemkundekring Op ’t Goede Spoor uit Waspik) in het Huis van Waalwijk – het voormalige raadhuis aan het Raadhuisplein in Waalwijk – een grote archeologietentoonstelling.

Het wordt een tentoonstelling die de geschiedenis vertelt van de oorspronkelijke “vlekken” (dorpjes en nederzettingen) die sinds 1997 samen de gemeente Waalwijk vormen. Bezoekers kunnen als het ware door een groot gedeelte van de in 2010 verschenen canon “Venster op Waalwijk” wandelen en met eigen ogen allerlei gebruiks- en andere voorwerpen bekijken die in de loop der jaren in de bodem gevonden zijn.

De voorwerpen die op de tentoonstelling geëxposeerd worden, zijn voornamelijk afkomstig uit de collecties van de heemkundekringen en het Provinciaal Depot Bodemvondsten.

Heeft u misschien in uw eigen tuin of op een andere plek een mooie bodemvondst gedaan en zou u het leuk vinden die in de tentoonstelling te laten opnemen? Laat het dan even weten aan uw plaatselijke heemkundekring (zie voor de emailadressen, telefoonnummers en openingstijden van de heemkamers de websites www.heemkundesprangcapelle.nl, www.erstelinghe.nl, www.goedespoorwaspik.nl).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen