Energiemaatjes klaar voor een nieuwe ronde

Foto:

WAALWIJK – Eind 2022 ging in Waalwijk het Project Energiemaatjes van start. 1.200 huishoudens met een laag inkomen én een slecht geïsoleerd huis kwamen in aanmerking voor kadokaarten voor energiebesparende maatregelen. Ook konden zij een energiemaatje inschakelen voor advies en praktische hulp. Nu gaat er een nieuwe ronde van start. Huishoudens met energielabel A en B zijn aan de beurt.

Of je voor deze nieuwe ronde in aanmerking komt hangt af van twee factoren:

  1. Je hebt energietoeslag ontvangen in 2022. Zo toetst de gemeente namelijk of je inderdaad een laag inkomen hebt.
  2. Je woont in een huis met energielabel A of B. Woningen met een lager energielabel zijn in 2022 of 2023 al uitgenodigd om deel te nemen. Kom je in aanmerking? Dan ontvang je een brief van de gemeente zodra je aan de beurt bent. In die brief staat een code waarmee je jouw kadokaart kunt aanvragen bij Regionaal Energieloket.

Kadokaart van €550,- voor zuinig witgoed

Woningen met energielabel A en B zijn al redelijk zuinig met energie. Maar toch is er vaak nog winst te behalen. Wethouder Sheila Schuijffel legt uit: “Oude huishoudelijke apparaten verbruiken vaak veel stroom. Als je deze vervangt door een energiezuinig apparaat, kun je veel besparen! Daarom krijgen alle huishoudens die in aanmerking komen een kadokaart van de gemeente Waalwijk. Je kunt hiermee een zuinige koelkast, vriezer, wasmachine of vaatwasser aanschaffen.” Het oude apparaat moet wel worden ingeleverd.

Energiemaatjes staan klaar om te helpen

In de gemeente Waalwijk zijn energiemaatjes beschikbaar. Dit zijn handige vrijwilligers die bij jou thuis op bezoek kunnen komen. De energiemaatjes kijken graag mee naar je persoonlijke situatie en geven advies hoe je het meeste kunt besparen. Natuurlijk kunnen ze ook helpen met het uitkiezen van een energiezuinig apparaat. Dat doen ze gratis en met alle plezier! Je kunt de energiemaatjes inschakelen via ContourdeTwern.

Ook zo benieuwd naar die behulpzame energiemaatjes? Bekijk hier het interview met energiemaatje Gerrit Westerveld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen