Miranda de Haaij (15) ontvangt jeugdlintje van burgemeester Sacha Ausems

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

SPRANG-CAPELLE – Op woensdag 1 juni ontving de vijftienjarige Miranda de Haaij uit Sprang-Capelle het Waalwijkse jeugdlintje. Burgemeester Sacha Ausems reikte het jeugdlintje aan haar uit op het huisadres van de oma van Miranda in Sprang-Capelle.

Miranda is sinds augustus 2020 bij haar oma ingetrokken. In oktober 2019 kreeg haar opa te horen dat hij ongeneselijk ziek was. Zijn ziekte zette begin augustus 2020 snel door en hij kwam in het ziekenhuis terecht. Toen Miranda dit hoorde, vroeg ze aan haar ouders of ze bij oma mocht gaan wonen om haar te helpen. Miranda had een heel goede band met haar opa. Ondanks dat hij erg ziek was zocht zij hem trouw op.

Helaas is de opa van Miranda op 22 augustus 2020, een dag voor haar 14e verjaardag, overleden. Miranda heeft haar verjaardag niet gevierd omdat ze veel verdriet had. Na de begrafenis van opa is Miranda weer bij oma gaan slapen. Zij heeft oma bijgestaan waar ze kon en onlangs haar school afgemaakt.

In september komt oma dichterbij wonen en gaat Miranda dan weer naar huis. Voor haar inzet en initiatief krijgt zij woensdag het Waalwijkse jeugdlintje. Deze week staat ook in het teken van de Jonge Mantelzorger.

Foto Jan Stads / Pix4profs

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen