Gratis poëzieworkshops voor beginnende en ervaren dichters

Foto: Gemeente Waalwijk

WAALWIJK – Op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 april worden drie poëzieworkshops georganiseerd. De workshops zijn interessant voor iedereen die wil gaan dichten of juist zijn/haar dichtkwaliteiten wil verbeteren of verbreden. Deelname is gratis; de workshops zijn los van elkaar te volgen.

Spoken wor(d)kshop

Op dinsdag 19 april verzorgt schrijver en acteur Nick Waelbers de ‘spoken wor(d)kshop’ in Jongerencentrum De Tavenu. “Op het podium ben je toch altijd een beetje een personage”, aldus Waelbers. “We gaan ontdekken wat bij de schrijver past, wat diens boodschap is.”

Workshop poëzie

Op woensdag 20 april geeft Marian Mahieu-Stokwielder een workshop poëzie in de Bibliotheek Waalwijk. Marian is lid van poëzieclub DichterbijWaalwijk (die onder meer de poëzieroute in Waalwijk opzette) en is ook actief bij het GMHK. Tijdens haar workshop geeft Marian een rondleiding in de wereld van poëzie, waarna ze de deelnemers aan het werk zet. Met aandacht voor ieders eigen stijl en schrijfplezier helpt Marian op een praktische manier met tips en extra inspiratie.

Workshop songwriting

Op donderdag 21 april verzorgt Elrieke van Gelderen een workshop songwriting bij Winterdijk30b. Elrieke van Vocal Center Waalwijk / Tilburg is singer-songwriter en staat geregeld op het podium van Winterdijk30b. Naast belangrijke elementen van songwriting zal ze in de workshop ook tools aanreiken om tot interessante en tot de verbeelding sprekende lyrics te komen. “De workshop is een aanrader voor wie wel eens een lied zou willen schrijven, maar niet weet waar te beginnen. Én voor mensen die juist al heel wat songs hebben geschreven, maar op zoek zijn naar een kader of meer danwel andere inspiratie”, aldus Elrieke.

Gratis deelname

Deelname aan alle workshops is gratis. De workshops staan los van elkaar, dus je kunt zelf bepalen of je er één of alle drie wilt bijwonen. De avonden beginnen om 19.30 uur. Aanmelden via [email protected]. De organisatoren hopen dat de workshops nog meer mensen stimuleren om zich kandidaat te stellen voor het stadsdichterschap van gemeente Waalwijk. Het inzenden van een gedicht kan tot en met 11 mei. Op woensdag 18 mei wordt bekendgemaakt wie zich de komende jaren stadsdichter van Waalwijk mag noemen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen