Onderzoek luchtkwaliteit Waalwijk

Foto: Lochem

Deze week publiceerde AirVisual het World Air Quality Report 2018. In dit rapport is een wereldwijde ranglijst samen gesteld op basis van luchtkwaliteit. In deze lijst staat Waalwijk als eerste Nederlandse plaats op plek 1077. De gemeente Waalwijk is verrast door dit rapport en de berichtgeving hierover. De gemeente wil weten hoe het kan dat Waalwijk deze positie inneemt en gaat dit onderzoeken.

De afgelopen jaren zijn meerdere onderzoeken uitgevoerd en lopen er onderzoeken naar de luchtkwaliteit in Waalwijk en de directe omgeving. Voordat de gemeente Waalwijk voorbarige conclusies trekt, enkel op basis van het rapport van AirVisual, worden deze diverse onderzoeken met elkaar vergeleken. Daarnaast wordt ook navraag gedaan bij de Omgevingsdienst. Deze organisatie controleert in de regio de luchtkwaliteit en trekt aan de bel als normen worden overschreden. Medio april deelt gemeente Waalwijk de bevindingen en eventuele vervolgstappen.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Binnenkort start de WaalwijkApp (iOSAndroid) met een spaarprogramma voor gratis producten. Blijf op de hoogte door de WaalwijkApp facebookpagina te liken.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden