Slechtste luchtkwaliteit in Nederland gemeten in Waalwijk

Foto: Susan Boom

Volgens een nieuw wereldwijd rapport van AirVisual, welke tot stand is gekomen i.s.m. Greenpeace, heeft Waalwijk de slechtste luchtkwaliteit van alle steden in Nederland. Dat meldt NU.nl. De Europese norm voor luchtkwaliteit is echter niet overschreden.

AirVisuals meet de luchtkwaliteit in ruim twaalfhonderd steden in 73 landen. Twintig van de 25 steden met de meeste luchtvervuiling ter wereld liggen in India. De Indiase stad Gurugram, een voorstad van New Delhi, is volgens het rapport de meest vervuilde stad ter wereld. New Delhi zelf staat op plek elf en is daarmee de hoofdstad met de meeste luchtverontreiniging wereldwijd.

Nederland

De eerste Nederlandse stad die in de indexering terug te vinden is Waalwijk op plek 1077. Rotterdam is van de vier grote steden de stad waar vorig jaar de slechtste luchtkwaliteit is gemeten door AirVisual. In de lijst zijn overigens maar 28 Nederlandse steden opgenomen. In geen van deze steden is de Europese norm voor de luchtkwaliteit overschreden, afgaande op de gegevens uit het rapport.

De WHO hanteert een strengere norm dan de EU. In een vorig jaar verschenen rapport bleek dat de Nederlandse lucht in het algemeen redelijk vervuild was. Wel waren de stedelijke en industriële gebieden in België en Duitsland meer vervuild dan de Randstad in Nederland. De lucht was het schoonst op de Waddeneilanden, aldus de WHO.

Klik hier voor het rapport world-air-quality-report-2018-en

article
88749
Slechtste luchtkwaliteit in Nederland gemeten in Waalwijk
Volgens een nieuw wereldwijd rapport van AirVisual, welke tot stand is gekomen i.s.m. Greenpeace, heeft
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20190305/slechtste-luchtkwaliteit-in-nederland-gemeten-in-waalwijk/
2019-03-05T23:16:33+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2017/12/26125128/Waalwijk-nieuws-Susan-Boom-19feb14-052.jpg
Nieuws