Tijdelijk onderkomen voor cultuurverenigingen

Foto: Google Streetview

De Waalwijkse cultuurverenigingen De Notenkrakers, Djemm!, Next, The Longstreetsingers en Liedertafel Oefening en Vermaak hebben vanaf januari 2019 een nieuw tijdelijk onderkomen. De huidige locatie, het oude Karwei-pand, maakt plaats voor woningen. De cultuurverenigingen verhuizen naar het Bruynzeel-pand aan de Prof. Asserweg in Waalwijk. Eigenaar Nol van den Besselaar stelt de ruimte kosteloos ter beschikking tot 1 september 2019.

Toine van de Wiel, vertegenwoordiger namens de cultuurverenigingen, geeft aan tevreden te zijn met de oplossing: “We zijn heel blij met deze tussenoplossing. We kunnen ons nu weer volledig concentreren op de voorbereidingen van de voorstellingen.” Eigenaar Nol van den Besselaar hoefde er niet lang over na te denken. Hij ging in overleg met de huidige huurder Bruynzeel en kwam tot een oplossing. “Ik draag de cultuur in Waalwijk een warm hart toe. Toen ik hoorde dat er een probleem was dacht ik meteen aan de leegstaande kelderverdieping in ons pand. Wij stellen onze ruimte graag kosteloos ter beschikking voor de verenigingen.”

Wethouder John van den Hoven is blij dat er een oplossing is gevonden: “Het is fijn dat er een einde is gekomen aan de onzekere tijd voor de cultuurverenigingen. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over het tijdelijk zonder locatie komen te zitten en kunnen zich nu weer focussen op de voorstellingen die eraan komen.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden