Rini van Bracht (70) ontvangt in België erepenning gemeente Waalwijk

Foto: Nol Kleijngeld

Burgemeester Kleijngeld reikte zaterdagmiddag 23 juni de gemeentelijke erepenning uit aan Rini van Bracht tijdens het toernooi Trophy of the Legends in Eeklo (België). Hij ontving deze erepenning vanwege zijn prestaties op nationaal, Europees en wereldniveau binnen de biljartsport.

Rini van Bracht is bij het toernooi Trophy of the Legends aanwezig als een van de legendarische grootmeesters binnen de biljartsport driebanden. Rini staat in Eeklo tussen de toppers: Raymond Ceulemans, Ludo Dielis, Richard Bitalis, Hans Jürgen Kühl, José Maria Quetglas en Poul Bjerring.

Verdiensten

In 1971 neemt Rini voor het eerst deel aan een wereldkampioenschap. In Groningen behaalde hij een tweede plaats. In 1975 werd hij ook tweede bij het wereldkampioen-schap driebanden in La Paz Bolivia. In 1982 werd hij wereldkampioen driebanden in Quayaquil (Equador) en in 1993 weer wereldkampioen in Aalberg (Denemarken). Tussen 1984 en 1993 werd hij twee keer Europees kampioen en tussen 1970 en 1989 acht keer Nederlands kampioen driebanden.

Gelet op de prestaties en de uitstraling van de activiteiten van Rini van Bracht, is er sprake van bijzondere verdiensten voor de Waalwijkse gemeenschap. Daarom is de erepenning van de gemeente Waalwijk aan hem toegekend.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden