Open Dag Volkstuindersvereniging Waalwijk

Foto: Airpro Waalwijk

WAALWIJK – Nou ja om eerlijk te zijn spreekt de vereniging op dit moment eigenlijk over 42 jaar tuinieren, maar ja, de reden dat de viering van het veertig jarig bestaan van Volkstuindersvereniging Waalwijk destijds niet door kon gaan heeft ongetwijfeld weinig toelichting meer nodig.

Zij doen er in ieder geval alles aan om uitgestelde pret dubbele pret te laten zijn en zijn van plan om het lustrum alsnog groots te gaan vieren met een open dag op 10 juli 2022 van twaalf uur tot vijf uur. Iedereen die om wat voor reden dan ook zin heeft om eens op het complex te komen kijken is van harte welkom. Het is een mooie gevarieerde plek geworden waar verschillende manieren van tuinieren samen komen.

Het huidige complex bestaat nu bijna acht jaar. Was het bij het aanleggen toen nog een overzichtelijk geheel met vooral lage begroeiing nu is dat toch wel anders geworden. De nog jonge fruitboompjes van toen zijn nu mooie volop vrucht gevende bomen verschillende heesters zijn nu volwassen geworden, want er worden niet alleen groentes er zijn ook mooie (pluk)bloementuinen aangelegd. Van die bloemen profiteren dan ook weer mooi de bijen op het complex. Er zijn zelfs 2 imkers onder de huidige leden, met eentje met een bijenkast op de tuin zelf. Verschillende leden hebben een immigratie achtergrond. Dat zie je soms ook terug aan de gewassen die zij telen. Het is natuurlijk ideaal wanneer je zelf bijzondere groentes, die in de winkels hier moeilijk te vinden zijn en vaak ook behoorlijk prijzig, zelf kan verbouwen.

Vereniging is een letterlijk en figuurlijk bloeiende vereniging. Was het pakweg tien jaar geleden nog een uitdaging om de beschikbare percelen verdeeld te krijgen en het leden bestand bestond overwegend uit pensionado’s. Dat beeld is nu totaal anders. Aanwas van nieuwe leden gaat nu haast vanzelf en de gemiddelde leeftijd is flink gezakt. Na inschrijving moet menigeen meerdere jaren wachten op een plekje. De jonge kinderen die je vaak op het complex ziet zijn nu ook de kinderen van de jonge gezinnen die een tuin hebben en niet meer alleen de kleinkinderen van leden.

Voor die kinderen, maar natuurlijk ook voor alle andere zorgen ze dat er genoeg te doen zal zijn. Er zal een springkussen zijn en genoeg te eten en te drinken (we vragen een kleine vergoeding) Er wordt een speurtocht op het complex georganiseerd, en een loterij. Wat er verder te doen is? Kom maar kijken. Neem wel contant geld mee, pinnen gaat niet.

Kortom zij verwachten dat het een mooie en geslaagde dag mag worden. Van een ding zijn ze alleen wel afhankelijk en dat is het weer. Van een spatje regen zijn tuinierders niet bang, maar het moet natuurlijk niet overdreven worden. Bij zeer slechte omstandigheden zullen we helaas de festiviteiten naar een later tijdstip moeten verplaatsen. Houd daarom de communicatie in de gaten dit kan via onze website: www.volkstuinderswaalwijk.nl

Nog een keer in het kort:

  • Wat: Open dag naar aanleiding 40 jarig bestaan Volkstuinders vereniging Waalwijk
  • Waar: Het volkstuinders complex de goede aarde Weteringweg 31 te Waalwijk
  • Wanneer: Zondag 10 juli van 12.00u. Tot 17.00u.
  • Actuele info: www.volkstuinderswaalwijk.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen