Bloedstollende musical The Visit 21 mei in Waalwijk

Foto: Jos Kaldenhoven

WAALWIJK – Na voorstellingen in Venlo, Breda, Veldhoven en Veghel is theater de Leest in Waalwijk de volgende plaats die The Visit aan doet op de toer in Zuid-Nederland.

The Visit is een bijzondere musical en zet voor het eerst voet op Nederlandse bodem. Geen grote landelijke theaterproducent maar BMT producties heeft de exclusieve rechten verkregen om de Weense musical The Visit naar Nederland te halen. Met een uitgebreide theatertour door het zuidoosten van het land en een immense cast van 49 spelers ondersteund door een 29-koppig orkest wordt de unieke productie groots aangepakt.

Muzikale sneltrein

The Visit vertelt het bloedstollende verhaal van de miljardair Claire Zachanassian, die na ruim 40 jaar terugkeert naar het verarmde stadje Güllen en de wanhopige inwoners twee miljard euro biedt op één enkele voorwaarde: de dood van haar jeugdliefde Alfred. Een overweldigende muzikale sneltrein van geldzucht en paranoia volgt, afgewisseld met emotionele flashbacks naar wat was en wat had kunnen zijn.

In samenwerking met Vereinigte Bühnen Wien, licentiehouder van wereldberoemde titels als ‘Elisabeth’, ‘Tanz der Vampire’, ‘Rebecca’ en ‘Mozart’, brengt meervoudig Amateur Musical Award-winnend theatergezelschap BMT dit tijdloze verhaal over liefde, bedrog en wraak nu naar Nederland in een vertaling van regisseur André van Hest.

Regionale inbreng

Lyan Domisse uit Oudheusden (58) speelt cello in het orkest. “Ik heb eerder meegedaan bij Titanic de musical en de Drie Musketiers van BMT, en ik vind het geweldig dat ik nu weer cello mag spelen in dit mooie orkest!” Annelies van der Sanden uit Nieuwkuijk speelt ook cello: “Geweldige muziek, het werken met een topdirigent, samen naar iets toe werken, uitvoeren in verschillende theaters. Ben er trots op dit te mogen doen!”

Ademloos

Het publiek in Venlo, Breda, Veldhoven en Veghel heeft zich uitermate verrast getoond na de voorstelling. Zo liet een bezoeker in Veldhoven weten: “Wij hebben van begin tot eind ademloos gekeken en geluisterd, zowel het verhaal als de bewogen manier waarop de acteurs het gebracht hebben heeft ons heel erg geraakt. Waren diep onder de indruk!”

Op 21 mei a.s. staat BMT Producties met The Visit in theater de Leest in Waalwijk. Alexandra Peperkamp, producent van BMT Producties: “Er zijn niet veel kaartjes meer verkrijgbaar, dus wees er snel bij! Kaartjes kunnen rechtstreeks bij Theater de Leest (www.deleest.nl) worden besteld.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen