SC Everstein te sterk voor SSC’55

Nadat SSC’55 een week eerder roemloos ten onder ging tegen HSSC’61, stond nu de uitwedstrijd in Everdingen tegen runner-up SC Everstein op het programma. De thuisploeg is met Sleeuwijk in een spannende strijd om het kampioenschap verwikkeld. SSC’55 probeert alle strohalmen te grijpen om directe degradatie te voorkomen.

Bij SSC’55 ontbreekt deze middag aanvoerder Sven Roosemalen en is Patrick Zeebregts in zijn plaats in de achterste linie geposteerd. De geelzwarten komen in de beginfase onder druk te staan en komen na een kleine tien minuten goed weg als Sander Bergshoeff in vrijstaande positie naast het doel kopt. Vijf minuten later keert doelman Gijs Nieuwenhuizen een schot van Luuk v.d. Harst en moet Rob van Kuyk in de rebound ingrijpen om een treffer te voorkomen. In de 22e minuut is er een eerste tegenstoot van SSC’55 met een schot van afstand Joey door Veldhoven. De bal belandt in de handen van doelman Rens Huntjens. Kort voor de pauze komt Everstein op voorsprong door Robbie de Roos. De SSC’55 defensie grijpt niet adequaat in en doelman Nieuwenhuizen twijfelt om uit zijn doel te komen. Daardoor kan Robbie in de roos schieten, 1-0. Kort hierna volgt aan de andere kant een hele mooie vrije schietkans voor Maik Kemmeren, maar hij mikt over het doel. Everstein ziet dan nog een tweetal doelpogingen teloor gaan als eerst Simon van Zante een fraaie omhaal naast het doel deponeert en Marijn van Helmondt vervolgens een verre trap tegen de buitenkant van de paal mikt.

In de tweede helft is het niet helemaal eenrichtingsverkeer, maar de thuisploeg creëert verreweg de beste kansen. Kort na rust krijgt Simon van Zante een uitgelezen mogelijkheid op uitbreiding van de voorsprong, maar hij kopt in vrije positie over. Doelman Gijs Nieuwenhuizen moet hierna diverse keren in actie komen om de schade te beperken. Laatste man Patrick Zeebregts schuift door naar voren om wat tegendruk te kunnen geven, maar veel effect sorteert dat vooralsnog niet. De aanvallen van Everstein blijven voor gevaar zorgen. In de 72e minuut wordt het pleit beslecht. Een assist van Sander Bergshoeff op Simon van Zante stelt laatstgenoemde in staat de wedstrijd in het slot te gooien, 2-0. Kort voor het eindsignaal bezorgt scheidsrechter Düzdüsen SSC’55 nog een extra tegenslag. Emanuel Nsita komt bij een tegenaanval in het strafschopgebied ten val en claimt een penalty. Deze actie wordt beoordeeld als een schwalbe, waarop een gele kaart volgt. Commentaar hierop levert Nsita een volgende gele prent en dus rood op.

SSC’55 delft het onderspit in Everdingen, maar kwam wel beter voor de dag dan een week eerder. SC Everstein bleek gewoon een maatje te groot en liet ook nog veel scoringskansen onbenut. Door het puntverlies van koploper Sleeuwijk voert Everstein op doelsaldo nu de ranglijst aan. SSC’55 staat nog steeds troosteloos onderaan en kan de dans om directe degradatie alleen nog ontspringen als Asperen in de komende drie wedstrijden 3 punten meer morst dan SSC’55, waarbij ook het negatieve doelsaldo in het voordeel van SSC’55 moet worden omgebogen.

De komende twee weken speelt SSC’55 geen competitie. Eerstvolgende wedstrijd is op 11 mei thuis tegen GVV’63, dat zich inmiddels heeft veilig gespeeld. Aanvang 14.30 uur.