Waalwijk vangt 41 vluchtelingen uit Oekraïne op

Foto: Pixabay

WAALWIJK – Ook gemeente Waalwijk neemt haar verantwoordelijkheid om mensen die uit Oekraïne gevlucht zijn, op te vangen en opvangplekken beschikbaar te stellen. Op deze plekken kunnen de vluchtelingen de noodzakelijke hulp en zorg krijgen en tot rust komen.

De plekken waar in de gemeente opvanglocaties zijn:

  • Molenstraat, Sprang-Capelle (5 personen)
  • Molenstraat, Sprang-Capelle (5 personen)
  • Raadhuisplein, Waalwijk (19 personen)
  • Ambrosiusweg, Waalwijk (12 personen)

Hiermee hebben we in totaal 41 opvangplekken gereed. Op dit moment werken we aan meer opvangplekken in Waalwijk.

Inwoners die willen helpen

Als u uw woning beschikbaar wilt stellen, verwijzen wij u graag door naar de website van Vluchtelingenwerk Nederland Hier kunt u uw aanbod bekend maken en wordt er een gezin aan u gekoppeld. Op de website van Vluchtelingenwerk vind u ook plekken waar u spullen kunt doneren.

Wilt u helpen, maar weet u niet waar u terecht kunt? Mail dan naar [email protected]. Via dit adres inventariseert de gemeente de vragen en de geboden hulp. We verwijzen mensen naar de juiste plek en proberen de vragen waar mogelijk te beantwoorden.

RefugeeHelp is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten. Voor meer informatie, zie: www.Refugeehelp.com

Inschrijven in gemeente Waalwijk

Mensen met de Oekraïense nationaliteit die in Waalwijk (tijdelijk) opgevangen zijn bij familie of bekenden, kunnen zich bij de gemeente op dat adres inschrijven. Het is verstandig om dit zo snel mogelijk te doen. De gemeente moet daarbij de identiteit en nationaliteit kunnen vaststellen aan de hand van een paspoort of ander identiteitsbewijs. De inschrijving in de BRP zorgt ervoor dat de IND automatisch wordt geïnformeerd. Asiel aanvragen is de eerste 6 maanden nog niet nodig. Deze regels kunnen wijzigen. Houd daarvoor de website van de IND in de gaten. Wilt u een afspraak maken voor het inschrijven, bel dan 0416 683 456.


  • Begin de dag met de nieuwsbrief van Waalwijk.nieuws.nl. KLIK HIER en meld je aan!
  • Elke morgen verzenden wij 4.500 nieuwsbrieven.
  • Voor evenementen zie onze AGENDA. Aanmelden evenement? Stuur een mail naar [email protected]
  • Volg Waalwijk.nieuws.nl ook op Facebook, Twitter en Instagram.
  • Adverteren op Waalwijk.nieuws.nl? KLIK HIER voor meer info!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen