Organist Ignace Michiels en sopraan Irene Carpentier openen SOW concertserie 2022

Irene Carpentier
Irene Carpentier
Foto: SOW

WAALWIJK – Stichting Orgelkring Waalwijk start op dinsdag 12 april met de concertserie 2022 in de Kerk a/d Haven te Waalwijk, Grotestraat 121. Aanvang concert: 20.15 uur.

De Belgische organist Ignace Michiels en Belgische sopraan Irene Carpentier verzorgen een concert met solo orgelwerken en solozang met orgelbegeleiding. Er zullen die avond composities klinken van J.Pz. Sweelinck, A. v.d. Kerckhoven, H. Purcell, G. Böhm, J.S. Bach, S. Wesley, J.Rheinberger, G. Fauré en F. Mendelssohn.

Ignace Michiels (1963) is organist van de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge en docent aan het Brugs Conservatorium en Koninklijk Conservatorium te Gent. In 2001 richtte hij samen met zijn Duitse collega Gabriël Dessauer het Regerchor Internationaal op. Van 1990 tot 2005 was hij dirigent van het Brugs oratoriumkoor Cantores. Het repertoire van Ignace Machiels omvat werken van Bach, Franck, Mendelssohn en Dupré, symfonieën van Widor en Vierne, orgelsonates van Guilmant en Rheinberger. Hij treedt solistisch op alsook met orkest en/of koor in geheel Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Ook neemt hij zo nu en dan plaats in als jurylid bij orgelwedstrijden en geeft aan verscheidene instituten masterclasses.

De sopraan Irene Carpentier is een zeer gewaardeerd concert- en oratoriumzangeres. Zij werkte o.a. samen met Thomas Hengelbrock, Graham Johnson en Jos van Veldhoven en vele anderen. In veel kerken, concertzalen en theaters in Europa trad zij op. Naast haar grote passie voor het geestelijke repertoire weet zij haar publiek te boeien met het lied en operarepertoire. Ook onderricht en enthousiasmeert zij haar zangstudenten. Als stemcoach is zij verbonden bij het Bachkoor van Siegen. Irene studeerde aan het conservatorium van Antwerpen bij Stephanie Friede waar zij het masterdiploma behaalde. Daarna studeerde ze aan de operastudio Vlaanderen te Gent en behaalde aan de Fontys Hogeschool te Tilburg bij Exnia Meijer haar tweede masterdiploma. Verschillende musici gaven haar impulsen zich nog beter muzikaal te ontwikkelen. Momenteel wordt ze gecoacht door Judith Lindenbaum.

De Stichting Orgelkring Waalwijk (SOW) is erg blij dat de twee Belgische musici op 12 april a.s. de nieuwe serie openen. Dit concert ademt de sfeer van de passietijd. De toegangsprijs bedraagt € 10 per persoon. Een introducé heeft gratis toegang. Info: www.orgelkringwaalwijk.nl

Ignace Michiels
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen