Asieldier Devon zoekt nieuwe baas

Foto: Dierenasiel Waalwijk

Husky Devon is in november 2020 ergens in Hongarije geboren. Over zijn eerste levensweken is niets bekend; wel weten we dat hij als heel klein hondje is opgekocht door een Belgische hondenhandelaar. Toen Devon een half jaar was, is hij verkocht aan een goedwillende nieuwe eigenaar, die op een appartement woonde en weinig tijd voor de nieuwe pup had. Dat ging natuurlijk fout!

Zo’n hondje dat pas na 6 maanden onder de mensen komt, is totaal niet gesocialiseerd. Waarschijnlijk heeft hij al die tijd in een schuur of in een hok geleefd samen met andere honden. Hij is dan ook gek op soortgenoten, maar mensen vindt hij nog lang niet zulk aangenaam gezelschap als honden. Om dat te bereiken moet er veel werk verzet worden. Dat vergt dus tijd, inspanning en geduld. Devon is een goedaardig wezen, maar schuw en gauw onder de indruk. Snauwen en grauwen zal een averechts effect hebben; positief reageren, ook bij ergernis, is een vereiste voor resultaat.

De nieuwe baas van Devon moet dus voldoen aan heel wat eisen. Hij moet inzicht hebben in hondengedrag en ervaring hebben met angstige honden, hij moet veel met hem trainen, maar bovendien ook beschikken over een grote afgezette tuin. Husky’s hebben beweging nodig.

Wanneer u denkt over de gewenste eigenschappen te beschikken en deze prachtige, lieve hond een goede toekomst te kunnen bieden, kom dan na telefonische afspraak met Devon kennismaken in Dierenasiel Waalwijk, Prof. Van ’t Hoffweg 7. U kunt elke ochtend bellen: 0416 333964.

Devon krijgt van Honden Opleidings Centrum Both in Sprang-Capelle tweemaal een individuele gedragsbegeleiding cadeau. Uitlaatservice Stap In van Diana Treffers in Kaatsheuvel heeft voor de nieuwe eigenaar tien gratis uitlaatbeurten in petto. Voorwaarde is wel dat baas en hond in de regio wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen