112

Bedrijfspand Turkse ijsfabrikant in Waalwijk volledig verwoest door grote brand

WAALWIJK – Vrijdagavond 15 december woedde er een verwoestende brand bij Maras IJs aan de Industrieweg in Waalwijk, een Turkse ijsfabrikant. De brand brak uit rond 21.30 uur en resulteerde in aanzienlijke schade aan het pand, waar onder andere Turks ijs en baklava wordt geproduceerd. Rond middernacht slaagde de brandweer erin het vuur onder controle te krijgen.

Het bedrijf stond urenlang in lichterlaaie, met zelfs smeltende stalen wanden en een gedeeltelijke instorting van het dak rond 22.30 uur. Een naastgelegen woning werd geëvacueerd, en de rook die vrijkwam, trok richting het oosten van Waalwijk. Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant waarschuwde voor mogelijke stankoverlast en om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere gebouwen, werden nabijgelegen panden nat gehouden door de brandweer.

Er werden vijf tankautospuiten en drie hoogwerkers ingezet. Rond 00.50 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Desondanks blijft de brandweer geruime tijd bezig met nabluswerkzaamheden. Het pand van de bakkerij wordt als verloren beschouwd.

De exacte schade en de oorzaak van de brand zijn momenteel nog onbekend.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen