112

Twee scooterrijders (14 en 40 jaar) en een automobilist (23) aangehouden voor verschillende overtredingen

Foto: Politie Waalwijk

WAALWIJK – Op vrijdag 15 juli werden drie bestuurders betrapt op verschillende overtredingen in de gemeente Waalwijk.

Een 40-jarige scooterrijder uit Drunen werd betrapt op de Grotestraat in Waalwijk. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 455 ug/l, waar 220 ug/l het maximum mocht zijn. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en kan een boete tegemoet zien.

Een 23-jarige automobilist uit Sprang-Capelle werd op de Hendrikstraat in zijn eigen woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij testte positief op het gebruik van cocaïne en (meth)amfetamine. Van hem werd bloed afgenomen door een arts. De uitslag zal volgen via een aangewezen laboratorium. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Een 14-jarige scooterrijder uit Waalwijk werd later op de avond betrapt op de Dr. Mollerlaan in Waalwijk. Hij kon natuurlijk geen rijbewijs hebben. Hij werd doorverwezen naar Bureau HALT voor het project Brom FF Normaal.

Verder werden nog verschillende bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het negeren van een rood verkeerslicht en vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Verkeerscontroles blijven nodig om de verkeersveiligheid te vergroten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen